10-09-2006, 06:03 PM
27-01-2007, 11:59 AM
Sanırım Harp okullarını kast ettin.Çünkü akademi dediğin zaman subay olduktan sonra kurmay subay olmak için mezun olman gereken okul olur.
27-01-2007, 01:11 PM
ya ben de polis meslek yüksek okuluna giriş için arkadaşın dediği gibi giriş ve mülakatlar hakkında bilgi edinmek istiyorum şuan sadece öss ye gircem ve daha sonra ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum arkadaşlar eğer bir bilgisi olan varsa rica ediyorum..
27-01-2007, 07:59 PM
askeri lise mülakatlarını sorsanız söylerdim..bunlarla ilgili bi fikrim yok ne yazıkki ama öğrenmeye çalışcam..geçen sene kara harp e sadece kızları almışlardı
01-02-2007, 03:40 PM
sanırım bu adres size yardımcı olabilir bir bakın
http://www.dho.edu.tr/OGR-ALIM/DHO/giris.htm
hava harp akademisi;
ÖSS başvuruları 12 Şubat - 23 Mart 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.
Hava Harp Okuluna başvurmak isteyen adaylar ÖSS başvuru formunda yer alan girmek istediğiniz askeri okullar kısmındaki Hava Harp Okulu seçeneğini işaretlemesi gerekmektedir.
Hava Harp Okulu seçim aşamalarına katılabilmem için ÖSS'den en az kaç puan almam gerekir?
Baraj puanı her yıl ÖSS sonuçları açıklandıktan sonra belirlenir.
· Hava Harp Okuluna EA bölümünden öğrenci alınıyor mu?
Hayır, alınmıyor.
· Pilot olmak istemiyorum.Yer subayı olmak üzere başvurabilir miyim?
Hava Harp Okulu pilot adayı muvazzaf hava subayı yetiştirmektedir. Seçim aşamaları da bu amaca yöneliktir. Yer subayı olmak üzere başvuru söz konusu değildir.
· Çifte vatandaşlığım var. Hava Harp Okulu’ na başvurabilir miyim?
Evet, başvurabilirsiniz. Ancak okula alınma durumunda T.C. vatandaşlığı dışındaki diğer vatandaşlığınızdan çıkmanız şarttır.
· Annemin veya babamın çifte vatandaşlığı var. Hava Harp Okulu’na başvurabilir miyim?
Evet, başvurabilirsiniz. Okula alınma durumunda adayın aile fertlerinin diğer vatandaşlıktan çıkmasına gerek yoktur.
· Yaşım başvuru koşullarınızdaki yaş haddine uygun ancak liseden iki sene önce mezun oldum. Başvurabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Başvuru koşullarının hepsinin adayda mevcut olması gerekmektedir. Birinin dahi adayda mevcut olmaması başvurunun reddedilmesine, sonradan farkedilmesi halinde adayın elenmesine neden olur.
· Yakın akrabalarımdan birinin sabıka kaydı var. Seçim aşamalarında bu durum elenmeme neden olur mu?
Hayır. Sadece adayın kendisi, annesi, babası veya kardeşlerinden birinde problem varsa, başvuru koşulları sağlanmıyor demektir. Diğer aile fertlerinin sabıka kayıtları seçim aşamalarında sorun yaratmaz.
· Ticaret lisesi mezunuyum Hava Harp Okulu’na başvurabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Hava Harp Okuluna mesleğe yönelik olmayan liselerin Fen/Fen Bilimleri bölümü öğrencileri başvurabilir.
· Geçen yıl elenmiştim. Bu yıl da başvurabilir miyim?
“Uçuş Sağlık Muayenesi” dışında herhangi bir aşamada elendiyseniz başvuramazsınız.
· Üniversitede okuyorum. Hava Harp Okuluna başvurabilir miyim?
Eğer liseden sonra en fazla bir yıl ara vermişseniz (yani üniversite 1 nci sınıfta veya hazırlık sınıfında okuyorsanız) ve bu yıl ÖSS'ye başvurduysanız Hava Harp Okuluna başvurabilirsiniz.
SAĞLIK VE FİZİKSEL ÖZELLİKLER HAKKINDAKİ SORULAR :
· Gözümde 0,05 gibi çok düşük derecede sorun var. Başvuruda bulunabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Gözün 0 (sıfır) olması gerekiyor.
· Boyum 163 cm veya 164 cm başvuruda bulunabilir miyim?
Seçim aşamaları Temmuz ayında, o zamana kadar 1–2 cm uzayabileceğinizi düşünüyorsanız boyunuzu 165 cm diye belirtip başvurunuzu yapın. Ancak seçim aşamalarında boyunuzun 165 cm’nin altında olduğu tespit edilirse elenirsiniz.
· Boy-kilo oranı nasıl olmalıdır?
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre Beden Kitle Endeksi en az 19 kg/m2 en fazla 29 kg/ m2 olmalıdır. Beden Kitle Endeksinizi aşağıdaki şekilde hesaplayabilirsiniz;
Beden Kitle Endeksi = Ağırlık / (boy)2
Örn.: Boy=1,70 m Kilo=60 kg olsun.
BKE=60/(1,70)2=60/(2,89)=21 kg/m2 olarak hesaplanır. Buna göre bulunan beden kitle endeksi istenen aralıktadır. Beden kitle endeksini hesaplamak için tıklayınız.
· Ameliyatla düzeltilmiş göz bozukluğu sağlık aşamasında sorun olur mu?
Göz bozukluğu ameliyatla düzeltilmiş bile olsa uçuş sırasında adayın sağlığını olumsuz etkileyeceğinden sağlık aşamasında elenme nedenidir.
DİĞER :
· Gidilen dershane elenme sebebi olabilir mi?
Hayır elenme sebebi olmaz. Başvuru koşullarında dershane ile ilgili bir koşul bulunmamaktadır.
· Hava Harp Okuluna kaç öğrenci alınmaktadır?
Her yıl aranan niteliklere uygun olmasına bağlı olarak sivil liselerden ortalama 130-140 tane erkek öğrenci, 6-12 tane kız öğrenci alınmaktadır.
inşallah yardımcı olabilmişimdir
http://www.dho.edu.tr/OGR-ALIM/DHO/giris.htm
hava harp akademisi;
ÖSS başvuruları 12 Şubat - 23 Mart 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.
Hava Harp Okuluna başvurmak isteyen adaylar ÖSS başvuru formunda yer alan girmek istediğiniz askeri okullar kısmındaki Hava Harp Okulu seçeneğini işaretlemesi gerekmektedir.
Hava Harp Okulu seçim aşamalarına katılabilmem için ÖSS'den en az kaç puan almam gerekir?
Baraj puanı her yıl ÖSS sonuçları açıklandıktan sonra belirlenir.
· Hava Harp Okuluna EA bölümünden öğrenci alınıyor mu?
Hayır, alınmıyor.
· Pilot olmak istemiyorum.Yer subayı olmak üzere başvurabilir miyim?
Hava Harp Okulu pilot adayı muvazzaf hava subayı yetiştirmektedir. Seçim aşamaları da bu amaca yöneliktir. Yer subayı olmak üzere başvuru söz konusu değildir.
· Çifte vatandaşlığım var. Hava Harp Okulu’ na başvurabilir miyim?
Evet, başvurabilirsiniz. Ancak okula alınma durumunda T.C. vatandaşlığı dışındaki diğer vatandaşlığınızdan çıkmanız şarttır.
· Annemin veya babamın çifte vatandaşlığı var. Hava Harp Okulu’na başvurabilir miyim?
Evet, başvurabilirsiniz. Okula alınma durumunda adayın aile fertlerinin diğer vatandaşlıktan çıkmasına gerek yoktur.
· Yaşım başvuru koşullarınızdaki yaş haddine uygun ancak liseden iki sene önce mezun oldum. Başvurabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Başvuru koşullarının hepsinin adayda mevcut olması gerekmektedir. Birinin dahi adayda mevcut olmaması başvurunun reddedilmesine, sonradan farkedilmesi halinde adayın elenmesine neden olur.
· Yakın akrabalarımdan birinin sabıka kaydı var. Seçim aşamalarında bu durum elenmeme neden olur mu?
Hayır. Sadece adayın kendisi, annesi, babası veya kardeşlerinden birinde problem varsa, başvuru koşulları sağlanmıyor demektir. Diğer aile fertlerinin sabıka kayıtları seçim aşamalarında sorun yaratmaz.
· Ticaret lisesi mezunuyum Hava Harp Okulu’na başvurabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Hava Harp Okuluna mesleğe yönelik olmayan liselerin Fen/Fen Bilimleri bölümü öğrencileri başvurabilir.
· Geçen yıl elenmiştim. Bu yıl da başvurabilir miyim?
“Uçuş Sağlık Muayenesi” dışında herhangi bir aşamada elendiyseniz başvuramazsınız.
· Üniversitede okuyorum. Hava Harp Okuluna başvurabilir miyim?
Eğer liseden sonra en fazla bir yıl ara vermişseniz (yani üniversite 1 nci sınıfta veya hazırlık sınıfında okuyorsanız) ve bu yıl ÖSS'ye başvurduysanız Hava Harp Okuluna başvurabilirsiniz.
SAĞLIK VE FİZİKSEL ÖZELLİKLER HAKKINDAKİ SORULAR :
· Gözümde 0,05 gibi çok düşük derecede sorun var. Başvuruda bulunabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Gözün 0 (sıfır) olması gerekiyor.
· Boyum 163 cm veya 164 cm başvuruda bulunabilir miyim?
Seçim aşamaları Temmuz ayında, o zamana kadar 1–2 cm uzayabileceğinizi düşünüyorsanız boyunuzu 165 cm diye belirtip başvurunuzu yapın. Ancak seçim aşamalarında boyunuzun 165 cm’nin altında olduğu tespit edilirse elenirsiniz.
· Boy-kilo oranı nasıl olmalıdır?
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre Beden Kitle Endeksi en az 19 kg/m2 en fazla 29 kg/ m2 olmalıdır. Beden Kitle Endeksinizi aşağıdaki şekilde hesaplayabilirsiniz;
Beden Kitle Endeksi = Ağırlık / (boy)2
Örn.: Boy=1,70 m Kilo=60 kg olsun.
BKE=60/(1,70)2=60/(2,89)=21 kg/m2 olarak hesaplanır. Buna göre bulunan beden kitle endeksi istenen aralıktadır. Beden kitle endeksini hesaplamak için tıklayınız.
· Ameliyatla düzeltilmiş göz bozukluğu sağlık aşamasında sorun olur mu?
Göz bozukluğu ameliyatla düzeltilmiş bile olsa uçuş sırasında adayın sağlığını olumsuz etkileyeceğinden sağlık aşamasında elenme nedenidir.
DİĞER :
· Gidilen dershane elenme sebebi olabilir mi?
Hayır elenme sebebi olmaz. Başvuru koşullarında dershane ile ilgili bir koşul bulunmamaktadır.
· Hava Harp Okuluna kaç öğrenci alınmaktadır?
Her yıl aranan niteliklere uygun olmasına bağlı olarak sivil liselerden ortalama 130-140 tane erkek öğrenci, 6-12 tane kız öğrenci alınmaktadır.
inşallah yardımcı olabilmişimdir
01-02-2007, 03:41 PM
baska sorunuz olursa elımden geldıgınce yardımcı olmaya calısırım
01-02-2007, 11:50 PM
Şeyda,tam olarak bilgi sahibi olamasamda Polis Meslek Yüksek Okulu mülakatlarını önce yapıyor,sonra sınava alıyor.
02-02-2007, 12:43 PM
sessiz prens teşekkür ederim ama bu mülakatlar da öss den sonra ama dimi?
02-02-2007, 01:44 PM
Şeyda tam senin işine yarıyacak bir adres buldum: http://www.diyarbakir.pol.tr/polis_aday/polis_myo.htm
BAŞVURU YERLERİ :Adayların ikamet illerine göre hangi ilin adayının hangi bölge sınav merkezine başvuracağı aşağıda bulunan tabloda gösterilmiştir.
BAŞVURU ve MÜLAKAT TARİHLERİ :24 Temmuz - 04 Ağustos 2006 (ÖSS sonuçlarının ÖSYM merkezi tarafından açıklanmasında beklenmeyen bir gecikme olması halinde yapılacak değişiklikler ayrıca web adreslerinden ve sınav merkezlerinden duyurulacaktır.)
YAZILI SINAV TARİHİ :20 Ağustos 2006
BAŞVURU YERLERİ :Adayların ikamet illerine göre hangi ilin adayının hangi bölge sınav merkezine başvuracağı aşağıda bulunan tabloda gösterilmiştir.
BAŞVURU ve MÜLAKAT TARİHLERİ :24 Temmuz - 04 Ağustos 2006 (ÖSS sonuçlarının ÖSYM merkezi tarafından açıklanmasında beklenmeyen bir gecikme olması halinde yapılacak değişiklikler ayrıca web adreslerinden ve sınav merkezlerinden duyurulacaktır.)
YAZILI SINAV TARİHİ :20 Ağustos 2006
02-02-2007, 02:34 PM
çok sağol arkadaşım

Sayfalar: 1 2