Dersizle Forumları

Full Versiyon: 1993 ÖSS islam tarihi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Hz Ebubekir döneminde,

-Yalancı peygamberler ortadan kaldırılmış,
- İç ayaklanmalar bastırılmış
- Dinlerinden dönen Arap kabilelerinin yeniden müslüman olmaları sağlanmıştır.

Hz. Ebubekir dönemimdeki bu gelişmelerin tümü birlikte düşünüldüğünde bunlar aşağıdakilerden hangisinin bir kanıtıdır?

A) Ayaklanmanın ekonomik nedenlerden çıktığının
B) Mehzep ayrılıklarına son verildiğinin
C) Dini ve siyasi yönden etkinlik kazanıldığının
D) Halifelik seçiminde kabilelerin etkili olduğunun
E) Arap kabileleri arasında göçebe hayatın yaygınlaştığının

(diğer sorunun bir benzeri buyrun siritan)
C) Dini ve siyasi yönden etkinlik kazanıldığının
doğru arkadaşım siritan
-Yalancı peygamberler ortadan kaldırılmış, (Dini) yönden
- İç ayaklanmalar bastırılmış (Askerî- Siyasi) yönden
- Dinlerinden dönen Arap kabilelerinin yeniden müslüman olmaları sağlanmıştır.

C) "Dini ve siyasi yönden etkinlik kazanıldığının" seçeneğinin doğru cevap olma ihtimali yüksek görünüyor.

Açıkça ifade etmem gerekirse: İslam Tarihi sorularında biraz zayıfımdır. Elbette, diğer arkadaşlarımızın bilgisi mevcut olabilir.

Bahar yine de doğru cevabı açıklarken, yine de anlatımını da ekle ki; bilgi seviyemiz artsın. Bu konuda zayıf bilgisi olan arkadaşlarımızında bilgileri tazelenmiş olacaktır.

aslında bu soruyu bir önceki soruya örnek teşkil etsin diye vermiştim, çünkü diğer soru bunun tersi idi, daha iyi anlaşılsın diye vermiştim siritan

dediğin gibi tekrar şu cümleyi yazmak istiyorum,

Zekat vermeyenlerin, itaat altına alınması sonucunda Arap Yarımadasında dini ve siyasi yönden etkinlik kazanılarak Hz.Peygamberin vefatıyla bozulan siyasi birlik yeniden sağlanmıştır.

yani diğer sorudada, bu gelişmeler ilk bakıldığında sadece dini yönden etkinlik kazanıldığı gibi görünsede örneğin Kuran-ı Kerim'in kitap haline getirilmesi gibi.. yada

1-zekat ödemek istemeyen kabileler üzerine seferler düzenlendi
2-sahte peygember sorunu çözüldü
3-Kur'an-ı Kerim ayetleri toplanarak muhafaza altına alındı

bunlr dini ve siyasi yönden etkinlik kazanıldığının göstergesidir. sadece burda dini etken yok. Bozulan siyasi birliğinde yeniden sağlanması amaçlanmıştır.

teşekkürlersiritan
Ben teşekkür ederim. Konuları Hızlıca takip etmeye çalışıyorum. siritan Konu kilitli
Referans URL