Dersizle Forumları

Full Versiyon: PÜSKÜRÜK (MAGMATİK) KAYAÇLAR !!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

püskürük kayaçların genel özellikleri ile ilgili geniş olarak bilgi verebilir misiniz?? resim kaynaklarınız var ise yardımcı olursanız sevinirim.
1-) PÜSKÜRÜK KAYAÇLAR (Mağmatik): Kökeni mağma olan kayaçlardır.Yerin derinliklerinde akkor (erimiş) haldeki mağmanın yerin içinde veya yüzeye yakın derinliklerde yada yüzeyde soğuyarak katılaşması ile oluşan kayaçtır. Mağmatik kayaçlar yapıları, mineral içerikleri ve oluşumlarına göre sınıflandırılabilir. Hafif mineralleri fazla olanların renkleri açık, özgül ağırlıkları 2.6-2.7 olanlara ASİDİK KAYA, Demir-magnezyumu minerali bakımından zengin, koyu renkliözgül ağırlığı 3 den büyükolanlar BAZİK KAYA adını alır.

Mağmatik kayaçların yapıları, ince ve kaba kristalli olabileceği gibi amorf yapıda olanları da vardır.

Lav şeklinde yeryüzüne çıkmaya çalışan mağma yeryüzü kabuğu altında donarsa DERİNLİK kayaçları, yeryüzüne ulaşıp kristalleşirse yüzey kayaçları meydana gelir. Derinlik kayaçların en önemlileri GRANİTtir.

diye özet bilgi veriyorum arkadaşım...
http://www.dersizle.com/forum/showthread...9#pid31369
bu link yardımcı olacaktır...
amy_lee arkadaşımızın bilgisayarındaki sorun nedeniyle ben ekledim...
arkadaşım umarım bilgiler işine yarar...ama bir daha kurallar gereği aynı konuyu tekrar açmamanı rica ederim..eğer bilgiyi yeterli bulmadıysan konunun altına da yazabilirsin..
iyi çalışmalar..
yardımların için teşekkür ederim onur...siritan
cok saolun! yardımlaaınız için teşekkürler siritan
konu kilitli...siritan
Referans URL