Dersizle Forumları

Full Versiyon: Soru:felsefe yapan kişi hakkında?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Örneğin , çikolatayı , çiçeği , kediyi ve benzeri şeyleri seviyorsanız sevdiğiniz bu nesnelere yakın olmak istersiniz.Onlara ulaşmak için bir arayışa yönelirsiniz.Bu arayışta onları nerede ve nasıl bulacağınız hakkında birtakım sorular vardır zihninizde.Felsefe , " Bilgi sevgisi " demektir.Bu nedenle de felsefe yapan kişi , bilgiye ulaşmak isteyen ve onu arayan kişidir.

Bu parçaya göre felsefe yapan kişi aşağıdakilerden hangisine öncelik verir?

a) Bildiklerinin doğruluğunu kanıtlamaya
b) Bildiklerini açıklamaya
c) Gerçek hakkında sorular sormaya
d) Bilinenler arasında bağlantı kurmaya
e) Bilgi edinme yollarını eleştirmeye
bence e) Bilgi edinme yollarını eleştirmeye öncelik verir..
bence de bilinenler arasında bağlantı kurmaya
bence doğru cevap "d" şıkkı olmalıdır çünkü: çikolatanın tadı,çiçeğin kokusu vs.insan zihni içerisinde yer edinmiş olmalı ki; onlara yakın olmak nerede bulacağınız hakkında sorular sormak bilinenler
arasında bağlantı kurmayla ilgilidir...
siritan

dostumxxtt
bence cevap a olmalıdır.çünkü felsefe yapan kişinin ilk işi bilgiye ulaşmak ve onu aramakdır onu buldugunda da ilk yapacagı şey onu kanıtlamak olacakdır çünkü felsefe objektif dir dogruyu arama işidir...
ben bu noktada andreas ın doğru yanıtı vermesini bekliyorum..gulen
burda filozof,her şeyi bildiğini iddia eden kişi değil,bilgiyi seven ona ulaşmak için çaba harcayan kişidir.parça sevdiğiniz bir şeye ulaşmak için önce onu nerde bulacağınızı sorarsanız deniyor.o halde gerçeğin bilgisine ulaşma çabasıda onu nerede bulacağımıza ilişkin sorularla başlar yani cevap C dir.uzgun3
cevap biraz çelişkili geldi bana ben "d" şıkkında ısrar ediyorumsiritan
Arkadaşım ben böyle biliyorum siritan cevap yanlış diye düşündüysen bilen birine sormalısın bence olurki cevabı yanlış vermiş olabilirim arkadaşım sorunun cevabı C biliyorum hatta öğretmenede sormuştum bu soruyu siritan
banada kalsa cevap c görünüyor
Sayfalar: 1 2
Referans URL