Dersizle Forumları

Full Versiyon: hacim
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar derste hoca bi soru sordu sonra da ödev verdi yapamadım acil cevaplarsanız sevinirim ve anlatırsanız

Boyutları 4,8 ve 10 cm olandikdörtgenler prizması şeklinde bir kutuya yarıçapı 1 cm olan küre şeklindeki bilyeler dolduruluyor.
a:kutu en fazla kaç bilye alır?
b:bilyeler arasında kaç cm3 boşluk kalır?
c:bilyenin yarıçapı 2 cm olursabu bilyelerden en fazla kaç tane sığar?

bu basit soruyla kim uğraşcak demeyin lütfen cvplayın lise 1 öğrencisiyim
ayrıca bunu fizik hocası hacim konusunda sordu
Prizmanın YükSekliği..4 cm.. KüreLerin ÇapLarı 2 cm oLduğu için. Prizma içinde en fazLa iki kat Küre oLabilir.. SOra..Yan uzunLuğu 8 cm.. yArıçapa BöLümü.. 4 Tane si de Yanyana DİziLir.. vE.. Uzunluğuna da 10/2 ' den beş Tane YerLeştiriLir..Toplam 2.4.5=40 taNe.. YerLeştiriLir..

a) Cevap=40

b)Prizmanın Hacminden..KüreLerin hacmini Çıkar..Sonuç Sana BOşluğu verecektir..(SEn kendin Yap bunLarı.. gozkirp)

c)Yaptığım Çözümde.. YArı Çap 1 Cm idi..Şindi 2 cm oLdu ve çap 4 cm oLdu.. Diğer İşLemLeriide Sana bıRakıyorum.. Yaparsın SEn gozkirp.. RastGeLe..gozkirp

Not: Dİğer CevapLarı yazmamamın nedeni.. BiŞeyLer öĞrenebilmen ve bunLArı yansıtabilmen gozkirp
3.sorunu vermiycem.ilk soru ile aynı tarzda.2.soruyu belki yapamazsın ben onun cevabını yolluyorum..

vprizma=a.b.c (her biri prizmanın ayrıtları)

vp=4.8.10=320 cm^3

vküre=yalnız pi sayısını vermemişsin ben 3 olarak alıyorum.

4/3.3.1^3=4 cm^3 (1 tane kürenin hacmi)

elimizde 40 tane küre olduğu için

40*4=160 cm^3 lük yer kaplar.

vprizma-v küre=320-160

=160 cm^3
çok saolun bu arada pi 3 dü söylemeyi unutmuşum saolun
ok.rica ederiz.konu kilitli...
Referans URL