Dersizle Forumları

Full Versiyon: Alttan yukarı doğru kayan yazılar
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar bir sitede görmüştüm allttan yukarı doğru kayan yazılar hemen kodlarını aldım kendi siteme koymak için işde kodlar..Gördüğünüz gibi bir şiir..Ben bu şiiri istiklal marşımızın sözleriyle değişritiriyorum...Ama sonunda olmuyor..Tekrar şiiri koyduğumda düzeliyor..Nerde yanlışlık yapıyorum işin içinden çıkamadım gitti....

şiir olan

Kod:
<SCRIPT language=JavaScript>
<!--hide me
var marqueewidth=400
var marqueeheight=-400
var speed=1.8
var marqueecontents='<table border=0 width=600 cellspacing=0 cellpadding=0><tr><td width=600<font color="#FFCCFF"><font color="#000000"><font face=Tahoma size=2>Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak<br>Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.<br>O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak!<br>O benimdir, o benim milletimindir ancak!<br>Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
<br>Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celal?<br>Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.<br>Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.<br> </p></font></font></table>'
if (document.all)
document.write('<marquee direction=up scrollAmount='+speed+' style=width:'+marqueewidth+';height:'+marqueeheight+'>'+marqueecontents+'</marquee>')
function regenerate(){
window.location.reload()
}
function regenerate2(){
if (document.layers){
setTimeout(window.onresize=regenerate,100)
intializemarquee()
}
}
function intializemarquee(){
document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.write(marqueecontents)
document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.close()
thelength=document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.height
scrollit()
}
function scrollit(){
if (document.cmarquee01.document.cmarquee02.top>=thelength*(-9)){
document.cmarquee01.document.cmarquee02.top-=speed
setTimeout(scrollit(),200)
}
else{
document.cmarquee01.document.cmarquee02.top=marqueeheight
scrollit()
}
}
window.onload=regenerate2
//end hide-->
</SCRIPT>

------------------------------------------------
Kod:
<SCRIPT language=JavaScript>
<!--hide me
var marqueewidth=400
var marqueeheight=-400
var speed=1.8
var marqueecontents='<table border=0 width=600 cellspacing=0 cellpadding=0><tr><td width=600<font color="#FFCCFF"><font color="#000000"><font face=Tahoma size=2>Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak<br>Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.<br>O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak!<br>O benimdir, o benim milletimindir ancak!<br>Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
<br>Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celal?<br>Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.<br>Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.<br> </p></font></font></table>'
if (document.all)
document.write('<marquee direction=up scrollAmount='+speed+' style=width:'+marqueewidth+';height:'+marqueeheight+'>'+marqueecontents+'</marquee>')
function regenerate(){
window.location.reload()
}
function regenerate2(){
if (document.layers){
setTimeout(window.onresize=regenerate,100)
intializemarquee()
}
}
function intializemarquee(){
document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.write(marqueecontents)
document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.close()
thelength=document.cmarquee01.document.cmarquee02.document.height
scrollit()
}
function scrollit(){
if (document.cmarquee01.document.cmarquee02.top>=thelength*(-9)){
document.cmarquee01.document.cmarquee02.top-=speed
setTimeout(scrollit(),200)
}
else{
document.cmarquee01.document.cmarquee02.top=marqueeheight
scrollit()
}
}
window.onload=regenerate2
//end hide-->
</SCRIPT>

Burda görüldüğü gibi şiiri İstiklal MArşımız2ın yazılarıyla değiştiyorum.. ama siteye koyduğum zaman olmuyor gitmiyor alltan yukarı doğru...Şiirin sözlerini koyunca oluyoır acil yardım pls..şimdiiden teşekkürler
goldberg, iki kodda da aynı şeyi vermişsin. Verdiğin kodlar da hatalı ayrıca. Eksik birşeyler var. Bu haliyle çalışmaması normal. Tam nasıl bişey istediğini bilmiyorum ama ben sana bir örnek gönderiyorum. ie ve firefox' a göre değişiklik gösterebilir.

*javascript-kayanyazı-örnek1

*javascript-kayanyazı-örnek2
kardeş çok teşekkürler işime yaradı werdiğin linkler sağolasın...
işine yaradıysa sevindim. güle güle kullan.
Linkler yenilenmiştir.

Lİnke tıklayınca sitenin sayfası açılıyor.
Sayfanın ortasında bir resim çıkıyor.
Bu resmin altında "Lütfen Bekleyiniz.. " diye yazı
kaybolana kadar bekleyip, "Download" yazısı çıkınca
tıklayıp indiriyoruz....
<marquee bgcolor="arkaplanrengi ingilizce yazablirsin"direction="up">yazacağını yaz</marquee>
Referans URL