x ve y saf sıvılarının karısımı homojendır.
x ve z saf sıvılarının karısımı heterojendır.
buna göre;
l. x ve y nın yoğunlukları eşittir.
ll. x ve y birbiri içinde çözünür.
lll. x ve z nın yoğunlukları farklıdır.
yargılarından hangılerı kesınlıkle doğrudur?
a-l,ll b-l,ll,lll c-ll,lll d-ll e- lll
cvp d
ben c dedim lll de aldım çünkü x ve z heterojen ise birbiri içinde karısmıyordur yanı yoğunlukları farklıdır dedim.neden lll alınmadıgını acıklayan olursa sevınırım...
1. maddede homojen karışan sıvılar için yoğunlukları kesinlikle aynı diyemediğimiz gibi hetorejen karışan sıvılar içinde kesinlikle farklıdır diyemeyiz örnek verecek olursak mesela süt , süt hetorejan bir maddedir içinde yağ damlacıkları olduğu için hetorejen kabul edilir ama sütün yağı üstte diğer kısmı altta durmaz

umarım yardımcı olabildim
hımm
anladım kitaplarada baktıgımda bana heterojen dıyordu. örnek için cok tşkler:O
ama bi düşündüğümüzde genellikle özkütlesi yani iç yapısı farklı olan maddeler birbiri içerisinde çözünmüyor yani istisnalar kaideyi bozmaz şeklinde C seçeneği dememiz gerekmez mi?
kesinlik vermeseydi hepsini de kabul edebilirdik ancak soruda kesinlikle doğrudur demiş bize

I kesin değildir çünkü homojen olması için illaki yoğunluklarının aynı olması gerekmez örn alkol su yoğunlukları farklıdır fakat homojen karışım yaparlar
II kesinlikle doğrudur çünkü birbiri içinde çözünebilrse homojen karışım yapabilir aksi halde biri üste biri altta kalır heterojen olur
III kesin değildir örn alkol su yoğunlukları farklı olmasına rağmen homojendir