Dersizle Forumları

Full Versiyon: ALGORİTAMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Girilen 10 adet sayının tek ve çift olanlarının toplamını ayrı ayrı yazan programı yazınız.
10 adet degilde tek adetlisini yazim 10 sayiliyida burdan bakarak sen çöz artik siritan

Dim n as integer
Cls
n=val(Text1)
if n= int (a/2)*2 then print "Girilen Sayi Çift Sayidir" Else
"Girilen Sayi Tek Sayidir"
End Sub.

saol yaa
Abi ya giriş diyorsunuz ama ben hiç bir şey anlamadım ne zaman başlıyo dersler??????
Forum Kurallarını Okuyalım !!!_can Demişki:

Abi ya giriş diyorsunuz ama ben hiç bir şey anlamadım ne zaman başlıyo dersler??????

sadece bir soru sorulmuş ve cevaplanmış bir ders nitelikli değil...
slm benım programalr dılerını öğrenmeye ihtiyacım var fakat hiç bişey bilmıyorum daha basıte ındırgenerek anlatılabılnırmı örneğin visual basic
herkese kolay gelsin
gürkan Demişki:

slm benım programalr dılerını öğrenmeye ihtiyacım var fakat hiç bişey bilmıyorum daha basıte ındırgenerek anlatılabılnırmı örneğin visual basic    
herkese kolay gelsin

Programlama Dillerini öğrenmen hayatının yarı dönemini bu dillere adaman demektir.. Ama programlama dili öğrenmek istiyorum dersen o ayrı konu.. Visual Basic öğrenme derim.. Mantığı anlaman açısından Visual C# ile başlayabilirsin.. Visual C# Amatör programcıların işini görür.. Visual C# Visual basic'e yapı olarak benzer ikiside olay güdümlü nesne yönetimine dayalı dillerdir.. Profesyonel programcılık ile uğraşıcaksan C++ veya Delphi şart.
Dim s As Integer
Dim s2 As Integer
Private Sub Command1_Click()
s = Text1.Text
Select Case s
Case Is = 1, 3, 5, 7, 9
MsgBox "teksayı"
Case Is = 0, 2, 4, 6, 8
MsgBox "Çift Sayı"
End Select
List1.AddItem Text1.Text
End Sub