Dersizle Forumları

Full Versiyon: Ermeni soykırımı
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Türkiye'nin Birinci dünya savaşında ermenilere soykırım yaptığı konusunu ilk olarak siyasi boyuta taşıyan devlet hangisidir?
Güzel soru !?!?!?!?!?!...
Ermeni soykırımı iddialarının yaygınlaşmasının temel taşını koyan isim, Alman teolog Johannes Lepsiusdur.
Diye hatırlıyorum (yani almanya olması lazım)
ewt güray_17 bende öyle biliyorum
Hayır İngiltere.Birinci dünya savaşından sonra türkiyenin işgali sırasında bazı aydınlar ermeni soykırımına karıştıkları gerekçesiyle maltya sürüldü.bular yargılanacaktı.Ama gerekli delililer bulunamadığı için yani böyle bir soykırım olmadığı için yargılanamıyorlardı.TBMM Hükümetiyle esirlerin serbest bırakılması gündemdeydi.Esirleri serbest bırakmaya yanaşmayan ingiltere gerekli delilleri bulamayınca da olayı siyasi boyuta taşıyarak hukuk dışına itmiştir.
arkadaşım ingiltere olabilirde bu tbmm kurulmadan önce çıktı sanıyorum bencesiritanpaylaşım için saol
andreas_ryan Demişki:

arkadaşım ingiltere olabilirde bu tbmm kurulmadan önce çıktı sanıyorum bencesiritanpaylaşım için saol

evet bu olay tbmm den önce birinci dünya savaşında olduğu söyleniyor.ama ben bu olayın siyasi boyuta taşınmasından bahsediyorumgozkirp
emre haklı siritan

siyasi boyuta taşıyan İngilteredir.
Referans URL