Dersizle Forumları

Full Versiyon: üçgen kenar
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaslar sımdı benım sorucgm sey su ucgen sorularında bazı sorularda soyle bı  durum var

/ab/=/ac/=/cd/ bagıntısı oluyor bu gıbı durumlarda  ne yapmamzı gerek soruyu cozmemız ıcın bıde

/ad/=/dc/  dıyor mesela ben burda ortak olan harflerı sılıyorum yanı dlerı a= c kalıyor anın sayısı neyse cde ıdur dıyorum bu dogru bı yolmu acaba  bana bunları bırı acıklarsasevınırım  geometrıyı yenı yneı ogrenıyorumda uzgun3
arkadaşım soruyu şekille verebilirsen daha iyi olur...

anladığım kadarıyla yolunun doğru olduğunu pek zannetmiyorum..
ama sen yinede soruyu şekille versen çok daha iyi olur...
bi üçgen düşün /ab/=/ac/=/cd/ o ab doğrusuna a dersen ac de a cd de a a dan kastım uzunluk ozaman bu 3 kenarıda a ise eş kenar o dediğin yanlış şekil çiz öyle yap herşeyi yerine yaz
kamilecik20 Demişki:

arkadaslar sımdı benım sorucgm sey su ucgen sorularında bazı sorularda soyle bı  durum var

/ab/=/ac/=/cd/ bagıntısı oluyor bu gıbı durumlarda  ne yapmamzı gerek soruyu cozmemız ıcın bıde

/ad/=/dc/  dıyor mesela ben burda ortak olan harflerı sılıyorum yanı dlerı a= c kalıyor anın sayısı neyse cde ıdur dıyorum bu dogru bı yolmu acaba  bana bunları bırı acıklarsasevınırım  geometrıyı yenı yneı ogrenıyorumda uzgun3

Hayır...o dediğin çarpma işlemlerinde olur burda sana uzunluk belirtmiş uzunlukları eşit alacaksın o kadar...
konu başlığı düzeltildi + sorunuzu şekil üzerinde sorarsanız daha aydınlatıcı bilgi verilebilir, boyle ne kadar yrdm edilebileceğini bilmiyorum...
cvb yazan butun arkadaslra tesekkur ederım saolun ben olayı cozdum anladım saolun
teşekkürler oyleyse ..

konu kilit .
Referans URL