Dersizle Forumları

Full Versiyon: turkçe sorusu 2
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-aŞagıdakilerin hangisinde (buyuk harfle yazılan )sozcuk nicelik bildirmektedir?
a-BUYUK insan olmak,herkese nasip olmaz
c-KÜÇÜK halıyı,odaya serelim

2-(TUM) öğrencileri (canı gibi) seviyor,(onları) (geleceğe )(iyi )bir şekilde
I II III IV V

hazırlamak istiyordu.
NUMARALaNMIŞ SOZLERDEN HANGİSİ ÇIKRILIRSA ANLATIMDA BOZUKLUK MEYDANA GELMEZ.

3-AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİNDE TAMLAMA YANLIŞINDAN KAYNAKLANAN BİR ANLATIM BOZUKLUĞU VARDIR?
B-BELGİSİZ VE İŞARET SIFATLARI ZAMİRLERLE KARIŞTIRILIYOR.
E-İLGİ VE İYELİK ZAMİRLERİ EK HALİNDEDİR.

4-AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİNDE SOZCUĞUN YANLIŞ YAPILIŞINDAN DOĞAN BİR ANLATIM BOZUKLUĞU VARDIR?
A-TOPLUMSAL HUZURUN ,YARGIÇ GUVENCELİĞİNİN BOZULMAMASI COK ONEMLİDİR.
C-OSMANLILARDA ORDUNUN YENİLENMESİ ISLAHATI II.MAHMUT DONEMİNE RASTLAR
(C sıkkında ıı.mahmut un donemine .... olması gerekmez mi

açıklayarak şıkları nedeni yazarmsınız

1-Bildigimiz gibi sayilabilen, olculebilen, birimlendirilebilen ozellik anlamındadır.İlk soruda da sayılabilen veya olculebilen sey halıdır.İnsanın buyuklugu soyut anlamdadır.Cevap : B

2--(TUM) öğrencileri (canı gibi) seviyor,(onları) (geleceğe )(iyi )bir şekilde hazırlamak istiyordu.

Bu cumlenin ilk kısmında "öğrencileri" kelimesinin oldugunu goruyoruz , ikinci kısımda verilen "onları" kelimesinin yazılmasına gerek yoktur.ikisi de "öğrencileri" kelimesiyle karsılanabilir.

-öğrencileri canı gibi seviyor
-öğrencileri geleceğe hazırlamak istiyor.

3- Bu sorunun ilk sıkkında "BELGİSİZ VE İŞARET SIFATLARI" seklinde bir soylem goruyoruz . SIFATLARI kelimesi ortak olarak kullanılmıs.Halbuki BELGİSİZ SIFATLARI diye bir soylem yoktur,dogrusu BELGİSİZ SIFATLAR olmalıdır.

4-İlk şıktaki guvencelik kelimesi yanlıs kullanılmıs.

arkadaşıma katılıyorum fakat 2.soru hariç
bence orada "TÜM" sözcüğü kaldırılırsa anlatumda bozukluk olmaz.
hepsi doğru
Referans URL