Merhaba ben bir hazırlık okuyan lise2 öğrencisiyim şu ana kadar hep ders dinleyerek sınıf geçtim yani neredeyse hiç ders çalışmadım belki olmuştur eskiden hatırlamadığım zamanlarda neyse Fm alanını seçtim ve ilk sınavlarımdan görüldüğü üzere çalışmadan olmuyormuş bizim gireceğimiz sene neredeyse 2 kişiden biri girecekmiş ben o birinci kişilerden olmak istiyorum neden bilemiyorum belki alışık olmadığımdan ders çalışamıyorum başına oturduğumda 10 15 dk da sıkılıp bırakıyorum sizin ders verimli çalışma yazınızı okudum ama ben masada değil ne bileyim ya yatağımın üzerinde yada tv karşısında çalışabiliyorum geçen sene 2. dönemde aklım başıma gelmişti sınıfta kalma durumuna gelmiştim (özellikle matematikle sorunum var)son anda ortalama ile geçtim fen derslerim iyi olduğundan fm seçebildim ne yapacağımı bilemiyorum ege univ. ergen bölümüne bile gittim bna bi ilaç verdiler onu da kullanmadım 1 hafta kullandım sadece ona da tekrar başlayacağım 5 haftada etki edermiş bu zaman zarfında ne yapmalıyım cvplarınıza şimdiden teşekkür ederim...
öss de çalışmadan olmaz....devlet okullarında iş kolay ama öss de ders çalışmadan birşey yapman olanaksız....günde en az 150 soru çözmelisin...
bu sadece senin değil herkesin sıkıntısı..Oncelikle bunu bil...Kimse gule oynaya cok isteye isteye ders calısmıyor....Zaten ders calısmak gercekten kolay bir iş değil...
Ben kendini cok zorlamayacak , ama istediğine ulaşmaya yetecek şekilde bir program hazırlamanı tavsiye ederim....Çünkü kendini en iyi kendin tanırsın..Ders calışma programlarını başkasına hazırlatma..
Her gununu de farklı farklı programlar hazırlayarak harcama.Bir program yap ve bunu uygulamak için kendini gercekten zorla.Bir sure sonra alışacaksın ve gunluk yapman gereken rutin bir iş şekline gelecek.
bence sen bir dersi kendine rehber seçmelisin...bu tür durumlarda işe yaraıyor..yani fen bölümünde hiçmi sevdiğibn ders yok...eğer varsa...çalışmaya daima o dersle başla ki derse başlaman güzel ve zinde olsun...bende eskiden tv karşısında ders çalışıyordum anlıyordumda..ilk önce işi tamamen bitirme..yani tv karşısından direk sessiz ortama geçemezsin zaten..bu aniden sigara bırakmaya benzer...küçük bir radyo alabilirsin ders çalışırken...hafifi ritimli sevdiğin müzikleri dinleyebilirsin..yavaş yavaş bunuda bırakacaksın..çnk artık seni rahatsız edecek...duruma gelecek...yani yavaş yavaş olacak herşey..bende lise 2 fen sınıfı öğrencisiyim...ve ders çalışmaya hep fizizkten başlarım..çnk fiziği seviorum...ve çalışma isteği gelior...bide böyle dene bakalım..
bide istemen gerekiyor tabi...biraz zorla kendini bir ikiden sonra alışırsın arkadaşım
başarılar...
ders çalışmak zaten bi süre sonra alışkanlık yapıyor kaybettiğin zamana ve eksikliklerine üzülüyorsun..ama zararın neresinden dönsen kardır...herhangi bir yerden çalışmaya başla ama devamını getir mutlaka karşılığını alırsın..sevmeye bile başlarsın yani