(arkadaşlar almanca bölümü olmadığı için bu konuyu buraya açtım....)
arkadaşlar 'der,das ve die' nin nerelerde kullanıldıklarını bilen varsa yardımcı olabilir mi???Teşekkürler......
Aman dersizleci daha ingilizceyi öğrenemedik almancayı hiç açma gözünü seweyim.

Tabi ki bilen varsa söylesin de öğrenelim
valla bunlara "artikel" denir ve tamamen baş belasıdır... bunlar tüm nesnelerden önce gelirler ve her nesneye aynı artikel gelmez "die schule, die lehrerin,das book gibi)
daha ayrintili anlatmak gerekirse
almancada adi gecen der , die , das artikelleri
der - eriller icin
die - disiller icin
das - cocuklar ve cansizlar icin kullanilir
ve hemen hemen her kelimenin bir artikeli vardir yukaruida arkadasimizinda yazdigi gibi ve her ögrendigin kelimeyi artikeline göre ögrenmek gerekir cünkü bizdeki cekimler sondan eklemeli ama almancada cekimleri artikelini degistirerek yaparlar bununda listesi var tabiki eger ulasabilecegin bir kaynak yoksa yaz ben sana liste halinde yazarim
tmm sağolun arkadaşlar yeterli bu kadar...açıklamaların içinde teşekkürler özdem...yalnız bunların kullanımında tekil-çoğul meselesi yok değil mi??
ya özdem bunların böyle kullanıldığını kesin biliyor musun??Bence bay-bayan-cansız değil de başka bir yerde kullanılıyordu......
öle bi ayrım var ama onları ezberlemen zor o yüzden bol bol almanca kitap dergi karıştırmanı tavsiye ederim ki ne kadarçok karşına çıkarsa o kada fazla aklında kalır
arkadaşım yarın yazılı olucam almancadan yani ne kadar kitap,dergi karıştırabilirim ki??Yine de teşekkürler arkadaşım yardımların için...Ben belli bir kural olduğunu öğrenirsem yazarım buraya....hadi kolay gelsin herkese...