Dersizle Forumları

Full Versiyon: coğrafya dneme
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-akdeniz bolgesinin yüz ölçümü iç anadolu bölgesinden daha küçük olmasına karşın tarım ürünün çeşidi daha fazladır.
bu durmun nedeni olarak hangisni gösterbelirz?
b-iklim kosullarının uygun oması
c-delta ovalarının olması

2-aşağıdaki tabloda dörder bölgei olan beş ülkede bölgelerin kentsel nüfus oranları verilmiştir.

-ülkeler                        bölgelerin kentsel % si
                                   A         B        C          D
    I                             40        20       60        78
    II                            44        26       70       37
    III                           41         44      37       40
    IV                           60         50     20        30
     V                           52         60     72        26
buna göre bölgeler arasındki ekonomik farklılığın en az ve en fazla olduğu ülkler hangileridir?
    en az           en fazla
a- III                 II
B  III                IV
c-III                 I
D-II                 IV
e_III                 V

3-merkezler   ilkbahar             yaz        sonbahar   kış
   k               30                  20             25         25
   L              15                   5               50        30
   M             60                   10              25         5
YUKARIDAKİ tabloda üç merkezin aldığı yağışın mevsimlere göre dağılışları %olarak   verilmiştir.
bu tabloya göre  ,aşagıdakilerden hangissi söylenemez?
a-k nın yağış rejimim daha düzenlidir
b-k nın sonbahar ve kış aylarında aldığı yağış miktarları aynıdır?
d-l nin yazın aldığı yağış miktarı m nin kışın ald.yağış mikatarına eşittir.

2. soruyu pek anlayamadıom tabloyla ilgili bütün açıklama bu mu?ben pek anlayamadım bi kontrol edermisin?
bölgelrin kensel nüfus oaranlarını soruyor.düzelttim.
1. sorunun cevabı:"b" şıkkı olmalı:çünkü iklim çeşitliliği tarımsal ürünb çeşitliliğine sebeptir.çeşitli olmasını sorduğundan cevap "b" olmalı...

3.soru:güzel bi soru sanırım onun da cevabının "d" olması gerekiyor çünkü:
l kentinin kışın aldığı yağış toplam aldığı yağışın %5 i.aynı şekilde diğer kentlerinde öyle.
örneğin k şehrinin yıllık ortalama yağış MİKTARI:2000mm dersek yazın bu yağışın %5 ini aldığını düşünürsek bu 100mm olur.
l şehrinin yıllık ortalama yağış MİKTARI:1000mm olsunve bunun %5 ini kışın alsın o zaman kışın aldığı yağış miktarı50mm olur.bakın yüzde değerleri eşit fakat miktar oranları farklıdır.buradan miktara yönelik bişey söylenemez.çünkü öncülde de belirtmiş miktar değil%..
güzel soru tebrik ediyorum....
deltaların neye etkisi vardır?ya da deltalar verimlilik sağlar mı*.hepsi doğru
3.b sıkkını açıklarmsın
"c" en az 3 en fazla 1 olmalı....
doğru açıklarımsın
hiç bir bölgeye verilen yağış miktarlarını bilmiyoruz. bu yüzden miktarın yüzdesine ilişkin bişey söyleyemeyiz.bak ikisinin de % si eşit olabilir ki öyle verilmiş.ama ikisinin miktarlarının eşitliği hakkında bişey diyemiyoruz çünkü miktara dair bişey diyemeyiz.
örnekte söylemiştim 2000mm ile 1000mm nin %5 i miktar olarak birbirine eşit değildir.
evet deltalar verimli tarım arazileridir ama buradan yola çıkarak tarım ürünlerinin çeşitli olduğunu söyleyemeyiz...
ok anladım.deltaların neye etkisi vardır?ya da deltalar verimlilik sağlar mı*.hepsi doğru.2 yi nasıl yaptın
Sayfalar: 1 2
Referans URL