Dersizle Forumları

Full Versiyon: oss deneme
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-siir değil;ama romala aramızda buyuk bir yaş farkı var.
bu cümleden aşğıdaki yargıların hangisis çıkarılamaz?
b-insanoğlu siir alanıda daha olgun ürünler vermştir.
c-şiirin romana göre çok eski bir geçmişi vardaır
2-aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı vardır*
d-mizahın amacı yalnızca muhalefet değildir.
e-ülkesine yakışır bir vizyon da sergileyemedi.
3-(IV)o sıralar yayın evi sahibi bir arkadaşım,gazatedeki yazılarımı toparlayıp kitap haline getirmemi istedi.
(V)çok şasırmıştım,bir o kadar da sevinmiştim.
bu parçadaki numaralanmış cumleklerden hangisi,yapıssına göre bileşik  bir cümledir?
d-IV       e_V
4-(I)kitap yasaklama görevi yasalara ,yargıçlara verilmiştir.(V)en iyisi her çeşit kitabın okunmasını serbest bırakmak,kitap seçiminide okura bırakmaktır.
numaralnmış cumllelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
a-I   B-V
1"b" olmalı çünkü sözcükle anlşatılmak istenen şey romanın hayatımıza şiirden sonra girdiğidir.yani "c" ye ulaşabiliyoruz...
2:muhalfet yazımı yanlıştır.doğrusu=muhalefet olacaktı...
4.soru:"V" olmalı(emin değilim )
1 doğru .4 yanlış 2 yi duzeltim.1.soruda romala aramızda buyuk bir yaş farkı var diyoya orda yaş farkının olması romanın siirdden eski olmasıyla ilgilli değil mi.siirle değil ama diye başlıyo orda şiirle arasındaki yaş farkının çok olmadığını anlatmak istememiş mi
evet ama tersinden de düşünebiliyoıruz.diyelim ki 80 yıldır edebi ürünler veriliyor ama şiir yazılmaya tanınmaya yeni başlanmış.bu durumda yaş farkı romanla değil şiirle olmaz mı?
4.soru:I olmalı çünkü;kitap yasaklama yetkisi yasalara verilmez yasalar yargıçlara verilen bu yetkinin bir aracıdır sonuçta...
saol.2-3 bilen varsa anlatabilr mi?
cevapladıklarım doğru mu acaba??????
1-4 doğru
Referans URL