II.inönu zaferinden sonra beliren uygun ortamdan yaralanmak isteyen bazı kmutanlar.batı cephesinin güneyindeki yunan kuvvetlerini yoketmek için saldırıya geçtiler,ancak.yunan kuvvetlerinin mevzilerden sökup atmakla başarılı olamadılar.
meclis ordularıınn bu başarısızlığının nedeni nedir?
a-henüz saldırır gücünde olmamaları
d-ilk inönu savaşından yorgun cıkmaları
"d" şıkkı olmalı çünkü:zafer kazanmış bir ordu için(ki bu sorunun öncülünde yazıyor)saldırı gücünde olmaması denilemez...
cvp a.ben de senim gibi düşünmüştüm.
araştıralım o zaman....
doğru cevap neden "a"imiş?
erendeniz ben senin gibi düşünüyorım çünkü doğru cevap A olsa bu da inönü savaşını kazanmak mümkün olmazdı cevap d şıkkı çünkü ordunun yorgun çıkması diğer savaşta yeteri kadar hazırlıklı olmamasıdır
evet arkadaşlar cevap"a" şıkkı olmalı.
çünkü 2. inönü zaten bir savunma savaşıdır.ve bu savunbma savaşının kazanlımasıyla yunanlılara saldırılır ve başarısız olunur.bu da ordunun hala saldırı gücünde olmadığı anlaşıolır.bu güçsüzlüğü fırsat bilen yunanlılar tekrar saldırır ve eşkişehiri alır,türk ordusu sakarya nehridoğusuna çekilir.daha sonra m.kemal başkomutanlık ve 3 aylık sınırsız yetki verilir.ve takalif-i milliye kanunları çıkarılır.bunun sonucunda da sakarya meydan muharebesi ve m.kemalinéhattı mudafa yoktur sathı müdafaa vardır"emriyle sakarya da meydan muharebesi kazanılır.ve bu savaşla birlikte TÜRK ORDUSU SAVUNMADAN SALDIRIYA GEÇER...
a-henüz saldırır gücünde olmamaları
çünkü sakaryadan önceki savaşlar savunma savaşıdır..
rica ederim