Dersizle Forumları

Full Versiyon: fax modem kartı hakkında yardım eli istiyorum...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaş lar bana acil olarak fax modem kartı hakkında bi döküman ve fax göndirimi nasıl yapılır bide 146 olayı varmış onuda anlatan bi döküman lazım....şimdiden teşekkür ler bulana ++++rep
Modem Nedir ?
Modulator-Demodulator kelimelerinin kısaltması MODEM. Yani verileri ses sinyallerine ses sinyallerini verilere dönüştürebilen cihaz.

Bilgisayarın işlediği verileri telefon hattı üzerinde taşımak için onları ses sinyallerine çevirenmek gerekir.Bu sinyalleri telefon hattı aracılığı ile karşidaki bilgisayara ilettiğimizde, karşıdaki alıcı bilgisayar bu ses sinyallerini kullanabileceği verilere dönüştürebilmelidir. Bilgisayarların telefon hatları üzerinden iletişim kurabilmeleri için verileri alıp ses sinyallerine (MOdülasyon) çeviren ve telefon hattından aldığı ses sinyallerini yine verilere (DEModülasyon) dönüştürebilen bir cihaza ihtiyaç vardır. Bu işlemleri gerçekleştirebilen cihazlara yaptıkları modulasyon-demodülasyon işlemi nedeni ile MODEM adı verilmiştir.

Terim anlamı; bilgisayarımızın başka bir bilgisayar veya ağ ile iletişim kurabilmesi için ya bir ağ adaptörüne veya çevirmeli bir ağ bağlantısı kurabilmek için modeme ihtiyacımız vardır. Ağ adaptörleri genellikle yakın mesafede hızlı ve güvenli veri iletişimi için tasarlanmıştır. Bu şekilde bir bağlantı için uygun bir ağ yazılımı veya işletim sistemi tarafından destelenen bir bağlantı türü gereklidir. Ama araya uzak mesafeler de girerse iş biraz zorlaşacaktır. İki ayrı şehirdeki bilgisayarı birbirine bir ağ kablosuyla bağlayamayacağımızdan ya bir kiralık bir hat alacağız ya da işimiz kısa sürecekse normal telefon hatları üzerinden veri aktarımını seçmeliyiz. Bu iş için en pahalı seçenek de budur. İşte bu şekilde bir bağlantı için bize gereken donanıma kısaca modem diyoruz.

Modemler bilgisayardan gelen sayısal verileri, telefon hattı üzerinden iletilebilmesi için gereken örneksel im şekillerine çevirir. Karşı taraftaki modem, bizim göndermiş olduğumuz bu imleri tekrar eski dijital hale yani 0 ve 1’ e çevirir.Böylece bilgi alışverişi olur. Modemler vasıtasıyla aktarılan analog veri deseni hattaki ek sinyaller nedeniyle orijinal veri ile istem dışı bir birleşmeye yol açar; ve verinin orijinalini bozar.Burada istenmeyen ek veri sinyalinden kasıt telefon hattını fiziksel yetersizliklerinden dolayı oluşan parazitlerdir.Bu nedenle sisteminiz için kullanmayı düşündüğünüz modem hataları en aza indirilebilecek bir yapıya sahip olmalıdır .Ortaya çıkabilecek problemler çoğunlukla geri çevrilebilir.Hatayı düzeltmek için gönderilen veri paketinden sonra bu veriyi tanımlayan ek bir veri paketi yollanır.Bu paket bir parity bitidir.Veri diğer uca ulaştığında ek veriyle karşılaştırılır.Veride bir hata bulunursa veri paketi tekrar istenir.Eğer hem veri paketinde hem de eşlik bitinde hata söz konusu olursa sistem çalışmaz.

İki bilgisayar arasındaki bağlantı sırasında oluşan bir hatanın nerede ve neden kaynaklandığını bulmak için üç aşamalı bir yol izlenir.Hata durumunda gönderici modem kendini test eder, hata kendinden kaynaklanmıyorsa karşı modeme kendisini test etmesini bildirir.Eğer hata her iki modemde de değilse kullanılan hattın testi yapılır.

146 da türk telekomun tüm fax modem kullanıcıları için açtığı bir internet bağlantı numarasıdır yeni bağlantı kur yaptıktan sonra kullanıcı adı ve şifre ister siz sadece telefonu 146 olarak ayarlayıp internete bağlanabilrsiniz...

bu arada arkadaşım konu başlığın forum kurallarına uygun değil şimdilik bir uyarı veriyoruz yeni bir konu açarken lütfen forum kurallarını okuyup öyle konu açalım...

iyi çalışmalar...
teşekkür ederim yardımların için abi...
kervanburak Demişki:

teşekkür ederim yardımların için abi...

ben teşekkür ederim

iyi çalışmalar...
Referans URL