kusura kalmayın tam olarak dersi dinlemedim ama Türkçe dersi ilk konuda bahsedilen somut ve soyut kavramlar konusunda bir hata olabilir Somut kavramların tasarım ve çağrışımları vardır denildi verilen örneklerde tasarımı için resimler çizildi Peki ses somut ise resmi nasıl çizilir merak ettim?
somut demek 5 duyu organlarımızla algılayabildiğimiz şeyler demektir...
tabiki sesin resmi çizilmez ama olaya sadece çizilebilirlik yönünden bakmamak gerekir...her nesne hitap ettiği şeye göre somuttur...
gözle görülebilen her nesnenin resmi çizilir...yani belli bir şekli olan nesnelerdir.
diğer kavramlar ise
ses-kulak-duymak
soğuk-ten-dokunma
koku-burun-koklamak
acı-dil-tad alma
videoda ise bu tür konularda tereddüte düştüğün zaman kullanabileceğin
alternatif bir kolaylık sağlamış..yani gerçekten masa dediğinde aklında belli bir şekil oluşur...bu sıkça kullanılan bir kolaylama yöntemidir..yanlışlık yok.

iyi çaılışmalar
Sayın Metinokta;
Ben Mekatronik bölümünü okumaktayım. Nacizane bilgilerimle, birşeyler eklemek isterim. Zira, bu forum da fizik gibi konular işlenmemektedir.
Ancak, konuya derin girmemek şartıyla, bişeyleri ifade etmeye çalışayım.
İlk öncelikle ses, buna başka bir örnekle kablolardan elektrik akımınlarının geçmesi olaylarına birer örnek vermeye çalışayım:
Ses, yani beş duyumuzdan biri olması sadece
canlılara özgü bir özellik olarak bilinir ve bu durumu yaşar. Sesi duyduğumuz ve gözle göremediğimiz de doğrudur.
Bilindiği üzere Fen alanlı derslerde bu durum şekil ve/veya şema çizimi ya da şu an da okumuş olduğum bölüm derslerimizde gördüğümüz hareketli animasyonlarla da "
Ses, Kablo Düzeneğinden Elektrik Akımının Geçişi" gibi görsel tarzda çizimler yapılarak, bu öğeleri sadece
aklımızda canlandırmak bakımından düzenlenen bir unsurdur. Hatta bu gibi çizimler,
söz gelimi; hem görsellik hemde işitsellik bakımından bulunmaz bir nimet gibidir.
Bu nedenle ses dahî, çizilebilirlilik açısından önemlidir.
Bu konuya elbette, örnek olarak hareketli animasyon eklemek isterdim. Ama Telif Hakları bu duruma engel oluyor...