Dersizle Forumları

Full Versiyon: islamiyet öncesi türk tarihi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-avrupa hun devleti ile bizans imparatorluğu arasında imzalanan margus barışı na göre hunlardan,bizanas imaparatorluğuna sığınmak isteyenlerin kabul edilmemesi akaralaştırılmıştır.
buna göre;
I.avrupa hunları nın uluslar arası saygınlığı artmıştır.
II.biznas imparatorluğu nun egemenlik alanı daralmıştır.
III.avrupa hunları diplomatik üstünlük sağlamıştır.
yargılarındaan hangilerine ulaşılablir.
b-II E-I -III

2-hazar turkleri müslüman arapların kafkasya daki ilerleyişinin durdurp musevlği resmi din olarak beimsemişlerdir.
buna göre,hazarlarla ilgili
I.dışa kapalı bir anlayışı beimsemişlerdir.
II.topraklarını ve bağımsızlıklarını korumak istemişlerdir.
III.ilahi dinlere karşı olmuşlardır.
yargılarından hangilerine ulaşılablir.
b_II e.I II III
birinci soru yanlıs gibi geldi bana hiçbiri dicem ben D:

ikinci soruda yalnız iki olması lazım

(kesin cvplar olmayabılır yanıltma olmasın benim gorusum)
434 yılında Bizans'tan gönderilen elçilik heyeti Hun sınırında Attila tarafından at üzerinde karşılandı. Elçilerin dinlenmelerine bile izin vermeden, isteklerini barış şartı olarak yazdırdı. Tuna ile Morova arasında kalan Bizans Margos kalesinin tam karşısında ve Tuna'nın kuzey kıyısında bulunan Konstantia surları önünde yapıldığı için bu anlaşmaya "Konstantia (Margos) Barışı"denir.

Başlıca maddeleri şöyledir:
1-Bizans bundan sonra Hunlar'a bağlı kavimlerle görüşmelere,anlaşmalara girmeyecek.
2-Esir alınmış Bizans teb'ası dahil Hunlar'dan kaçanlara sığınma hakkı verilmeyecek.
3-Bizans'ın elinde bulunan mülteciler iade edilecek. (Grek asıllı olanlar için fidye verilebilecek)
4-Ticari münasebetler yine belirli sınır kasabalarında devam edecek.
5-Bizans'ın ödediği yıllık vergi iki katına (700 libre altın) çıkarılacaktır.

2.Theodosios bu şartları aynen kabul etti. Hunlara iade edilen kaçaklar ve hainler daha Bizans içinde Karsus kalesinde idam edildi. Bu durum Attila'nın namını bütün ülkelere duyurmuş oldu.

cevap I ve III olması gerek...

2.soru,

II. topraklarını ve bağımsızlıklarını korumak istemişlerdir.

(Musevilik’i kabul eden tek Türk kavmi Hazarlar’dır.)
arkadşımın verdiği cvp doğrudur.
Referans URL