Dersizle Forumları

Full Versiyon: Kasa Ön Mikrofon ve Kulaklık Girişi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
kasanın önündeki kulaklık ve mikrofon girisi hakkında bi sorunum var. öndeki girisler calısmıyordu. kasayı acınca kabloların bağlı olmadığını gördüm...
Anakartın kitapcığından gerekli kısımı buldum ama bana biraz karısık geldi bağlamak. hangisini hangisine bağlayacağımı bilemiyorum

anakartta hepsi ikiserli yanyana 5 tane giris var. yanlıs hatırlamıyorsum ikisi kapatılmıstı anakartta da eğer ön panelleri kullanmayacaksanız acmayın diye uyarı var...

anakartta:

mic 2 - AGND
micpwr - +5VA
Line outR - BLINE_OUT R
N.C - giris yok
Line OutL - BLINE_OUT L

Bunlar hep karsılıklı ana kasa girisleriydi.

Ön panelden de:

GND
Mic_in
R_in
R_Out
Mic_in
GND
L-Out
L_in
kabloları var. bunları anakarta nasıl eslestirmeliyim... Başka forumlarda da sordum ama bana genel iki resm yolladılar konuyla ilgili. Ben zaten anakart kitapcıgından ve kasanın içinden onları gördüm. bana bunları birebir eşlestirecek olan ver mı?
onların hepsi anakartta yazıyor yani hangi pine hangi kablo takılacak yazıyor.... anakart kitapçığından bunların nereye takıldığını öğrenebilirsin mesela kitapçıkta şöyle yazar

PİN 1 MİC IN
PİN 2 GND ....

gibi bu yazıları bulduktan sonra kitapçıkta resimde de gösterilen pin yerlerine yerleştirebilirsin tabi bunları bilgisayar kapalı ve elektrik kesili iken yaparsan daha iyi olur...
Anakart kitapcıgını iyice inceledim; ama bunları nereye takacagımı belirtmemiş. Sadece anakart üzerinde ilgili yerde hiç yazı yokken kitapcıkda hangi girişin ne oldugu yazılmıs. Ama Ön kısımdan gelen kablolardaki yazılar birbiriyle tam uyusmuyor. Zatan soruda anakarttaki ve ön kısımdan gelen kabloları yazdım bana su kablo anakartta su slota takılacak diye eşlestiremez misiniz?

Soruma resim ekledim sadece ve hala yardım bekliyorum...
AGND=GND
nc=gnd
mic2=mic-in
micpwr=mic-in(bu ikisini tak mic çalışmazsa yer değişip tak)
bline_out_r=r-out
line out_r=r-in
bline_out_l=l-out
line out_l=l-in
ve son olarka orlarda biryerde güç kablosu vardır +5v onu bulup görsterilen yere taktınmı sorun çözülür sanırım..aslında bu konu hakkında pk bilgim yok ingilizceyi birazçözerek yapmaya çalıştım ve umarım çalışır..cevap yazmamın tek amacı yardıma ihtiyacı olan birine kimsenin yardım etmememsi forum ahlakına sığmaz..kendimi senn yerine koydum..denemekten zarar cıkmaz kolay gelsinsiritan
Referans URL