Dersizle Forumları

Full Versiyon: türkçe deneme
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-Bir seyin gerçek değerei ,ancak ona gereksinme duyulduğu zaman anlaşılır.
Aşağıdaki atasözlerinden hangisi bu açıklamalamaya örnek gösterilemez.
c-bezirdan züğürleyince geçmiş defterleri yoklar.
d-kel ölür,sırma saçlı olur;kör ölur badem gözlü olur.
2—manisanın izmire yakın olması,çevresinde yeni fabrikalar kurulması gibi.
Nedenlerle gün geçtikçe nüfusu artıyor ve tekrara eski önemini kaznamaya başlıyor.
Bu cümledeki anlatım bozukluğunun nedeni nedir?
b-özne eksikliği
d-tamlayan eksikliği
3-sanıyorum birden fazla açıklaması var bunun ,toplumlar gidrerk tekdüzeliyor.insanlar daha renkli,daha kişikli ve daha serüven dolu olduğunu tahmin ettikleri bir gçmişe,yani tarihe bu yüzden ilgi duyuyor olablirler.sonra Fransa da,Türkiye de ,mısır da ve heme hemen eski dünyanın bütün ülkelrinde kimlikler özgün uygarlık değerleri aşınıyor. Tarihsel roman beliki buna bir yanıt veye arayış.
Bu parça aşağıdaki sorularadn hangisinin yanıtı olbilir.
a-son yıllarda tarihsel roman yazımındaki artışın nedenleri neler olablir.
c-insanların geçmişie özlem duymalarının nedenleri nelerdir.?
4-fransız yazarı moliere bütün dünyada güldürü türünü ustası olarak tanınmıştır.bu başarısın zengin yaşam deneyimine ve aktör olmasına borçludur.moliere nin güldürme metodu,karikatürde olduğu gibi gerçeği büyük göstermedir.
Yazar gerçeği değiştirir;fakat eserlerinde insanlarında gizli tutuku ve düşünceleri büyüteçle seyrediliyormuş gibi açık ve seçik olarak görülür.o sadce insanları güldürmek amacıyla piyes yazmaz.güldürürken düşündürmek ve ders vermek ister.
Bu parçaya göre moliere için aşağıdakilerden hangisi söylenemez.
d-değişik Türklerde eser veren bir sanatçıdır.
e-eserlerinde anlattığı olaylara kendi yorumunu katarak onları ifade onları ifade etmiştir.
1-D çünkü ikincide tamamen kaybedildiğindeki önemini belirten bi atasözü var...
2 B ikinci cümlenin başına manisa getirilmeli tekrar eski önemini kazanmaya baslıyordan önce. Eger getirilmesse manisanın öneminin arttıgı cıkmıyor cümlede. bi anlam kargasası oluyor
4 E yazar gercegi değiştirir derken kendinden bişeyler ekler anlamında
3 A son cümlede tarihsel romandan bahsediyor...
1-de c sıkkını anltırmısın ne demk istiyo
2 de Nedenlerle gün geçtikçe nüfusu artıyor burda manisanın olması gerekmezmi yani tamlayan eksik.
3 de insanların geçmişie özlem duymalarının nedenleri başında anltılmamış mı?
4- d
3 c değil mi arkadaşımmmmmmmmmmmmuzgun3siritan
1 de sanırım bezirdan değil bezirgân olacak. bezirgân ın anlamı tüccardır...
tüccar fakirleşince eski defterleri karıstırır. yani veresiye defterlerinden borclulara bakar anlamında.. yani bizden soruda istenenle alakalı bir cümle.

2 de cümlenin en basında zaten bir manisanın var. onuna baglanmıs o cümle. ama dediğim yerde özne eksikliği var.

3 de biraz ondan bahsetmiş olabilir. ama parcanın genelini baz almak lazım... yani parcanın tamamı okundugunda o sonuc cıkmıyor...

4 de ben hala baska hangi türde yazı yazdıgı hakkında bi şey göremedim...
Bence
1 c
2 d
3 a
4 e
cvplar yukardaki gibidir.
Referans URL