Dersizle Forumları

Full Versiyon: karışık tarih sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-orta asya Türklerinde görülen;
I-hatunların devlet yönetiminde söz sahibi olması
II.ülke topraklarının prensler arasında paylaşılması.
III.sanat eserlerinin taşınabilir malzemelrden yapılması
Gibi özelliklerden hangiliernin kut anlyışıyla ilgigli olduğu söylenemez.
a-I      d-I II
2-XVIII.yy sonlarına gelinceye kadar yapılan ıshalatları,Osmanlı devletinin görkemli dönemini yeniden canlandırmayı amaçlamış ancak halka indirgmeyip ,kişilere bağlı kalamdığı için başarılı olamamıştır.
Bu durumdan harketle
I_.sorunun ,geleneksel yapının devam ettirilmesinden kaynaklandığı düşünülmüştür.
II.ıslahatlar devlet politikası haline getirilmemeiştir.
III.XVII.yy dönüş amaçlanmıştır.
Gibi yargılardan hangilerine ulaşılablir.
a- I  b-III
3-misak_ı milli de alınan
I.arapların çoğunlukla bulunduğu yerlerde refaradum yapılacaktır.
II.azınlık hakları diğer ülkelrdeki Müslüman halka tanınan haklar ölçüsünde olacktır.
III.Kars,Ardahan ,Batum da halk oylamsına gidilecektir.
Gibi karalardan hangilerinin ,hal iradesine saygı duyulduğunun göstergesi olduğu söylenemz.
b-II d-II I
4-I.soyadı kanunu nun kanul edilmesi
II.efendi ,bey ,paşa gibi ünvanların kaldırlıması
III.kabotaj kanunun kabul edilmesi.
İnkılaplarından hangileri toplumsal alanda eşitliği sağlamaya çaılşıldığı
Savunulabilir
b-yalnız II    d-I ve II

5-I kabotaj yasaının çıkarılması
II.tekalif i milliye emirlerinin yayınlanmsı
III.yabancı okullar sorunun çözümlenmesi.
Gibi gelişmelerden hangileri ,ulusal mücadele yıllarında milli güç unsurlarının kullanıdığına kanıt olarak gösterilebilir.
b-II  d-I ve II
1. soruda sıkları dogru verdiğine emin misin ben yalnız 3 oldugunu düşünüyorum?
söylenemez yerine söylenir olursa cevap I ve II
ya ikinci soruyu bi türlü anlamadım ....... sorusu ne acaba onu düşünüyorum sabahtan beri ................siritansiritan
sorular doğru yazılmışrtır.
4. soruda da II. madde eşitlikle alakalı... Emin misin soruların dogru yazıldıgından?
3. soruda D şıkkı III se cevap o
cvplar yanlış.başka açıklayacak var mı?
2.soru

''Osmanlı devletinin görkemli dönemini yeniden canlandırmayı amaçlamış '' dediğine göre geriye dönüş hedeflenmiş

B
3.soru

Misak-i milli de
''Arapça konuşan, ancak 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi'ne göre düşman işgali altında bulunan bölge halkının durumu, bunların hür olarak verecekleri oylara göre belirlenmelidir '' denmiştir
''Halkın, ilk serbest kaldıkları sırada (Haziran 1918) verdikleri oylarla anayurda katılma kararını belirten Elviye-i Selase (Üç sancak: Kars (Oltu, Olur ve Şenkaya dahil) Ardahan (Artvin, Avara ve Çürüksu dahil) ve Batum) için gerekirse yeniden serbestçe oylama yapılmasını kabul ederiz''
denmiştir
III ile bir alakasını kuramadım eşitliğin olması halk iradesine saygıyı belirtmez

B
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL