Dersizle Forumları

Full Versiyon: konu testi-karışık
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-ekvatorun 4218 km güneyinde olan x noktasının yerel saati başlangıç meridyenindeki bir yerel saatinden 40 dk ileridedir.
Buna göre,aşağıdaki koordinatları verilen yerlerin hangisiyle x noktasının çizgisel hızı ayıdr
Enlem boylam
a-28derc güney 10 derc doğu
d-38 derc kuzey 10 derc batı
ileri dediği için doğu olması gerekmezmi
2-21 haziran da dünya üzerinde seçilen dört ayrı merkezdein bazı özellikleri şunlardır.
I:merkez :güneş 24 saat batmaz
II.merkez: gündüz süresi 10 saattir.
III.merkezsaat 12:00 güneş ışınlaırını dik alır.
IV.merkez:çizgisel dönüş hızı ekvatordan azdır.
Buna göre ,bu merkezlerden hangileri kesinlikle aynı yarım küredir.
b-I ve III e-II ve IV
1-)"a" olmalı.
dikkat edersek bize verlen x noktasının koordinatları ama istenen şey x noktasının yeri değil x noktasıyla çizgisel hızın aynı olduğu nokta.x nnoktasının enlem derecesi 38 olduğuna göre aynı enlem üzerinde çzgisel hız aynı olacağından cevaap "d"şıkkıdır.
I:merkez :güneş 24 saat batmaz(kuzey kutup noktası)
II.merkez: gündüz süresi 10 saattir(oğlak dönencesi ile ekvator arsında bir yerdir)
III.merkezsaat 12:00 güneş ışınlaırını dik alır(yengeç dönencesi üzerindedir.)
IV.merkez:çizgisel dönüş hızı ekvatordan azdır(bu şıkla ilgili kesin bşey söylemek mümkün değildir.çünkü 20 kuzey ve 20 güney enlemlerinde çizgisel hız aynıdır)
buna göre cevap:
"b" şıkkı olmalı yani I ve III olmalı...

1. soru da ekvatorun 4218 güneyin de olması 4218:111=38 yapar Greenwichin doğsunda olduğu için 387 derc güney 10 derc doğu olur
2.soru da 21 Haziran(Yengeç dönencesi) da 12 saat gündüz kuzey yarımkürede yaşanır ve 24 saat gündüz de kuzey kutbunda yaşandığı için cvp a şıkkıdır
erendeizin verdiği gibidir yanıtlar
1. soru hakkında yorum yapamıyacagım ancak ıkıncı soru b olmalı
24 saat gce yada gunduz olcak ve saat 12 de güneş ısınları nı dık alır dogru cvptır!
1- d 2b 1.soru 2 arkadaşındaki de yanlışmış.bilen varsa.anlatablirmi
ya arkadaşlar ben I.soruyu açıklamıştım.aynı enlem dereceleri üzerinde yeçiizgisel hız aynıdır demişim fakat 38 yerine 28 i işaretlemişim özür diliyorum evet I.soru "d" olmalı.
açıklama doğru fakat cevap yanlış dikkatsizlik işte....
kolay gelsin hepinize....
tamam cevapları düzelttim...
38 i anladım da 40 dk ileri diyo ileri diyince 2.kısım doğu olmazmı.batı olursa neden batı çizgisel hızdan başka
Sayfalar: 1 2
Referans URL