Dersizle Forumları

Full Versiyon: ingilizce Yardım Severlerin Dikatineee
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Y.Eren AKIN burda ne anlatıldığından kısaca bahsedebilir misiniz??
'Bor imalatında Amerika'yı geçtik'  
Dünya bor rezervlerinin yüzde 72'sine sahip olan Türkiye, söz konusu madenin üretiminde de ABD'yi geride bıraktı. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, "Üretim, satış miktarı ve kârlılıkta borda dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan ABD'nin önüne geçmeyi başardık." dedi.

Yılmaz, bor üretiminde mevcut kapasite ile gelen talebin karşılandığını söyledi. Ürünlerin tamamının 'yok' sattığı bilgisini veren Yılmaz, talepleri karşılamak amacı ile mevcut tesislerde kapasite artırımına yönelik projelerle birlikte ürün çeşitliliğini de artırmaya yönelik katma değeri yüksek yeni rafine bor ürünleri projelerini gündemlerine aldıklarını ifade etti. Yılmaz, modernizasyon ve yeni tesis yatırımlarının önümüzdeki 3 yıl içinde tamamlanarak üretim ve satış kapasitesinin büyük oranda artırılacağını aktardı. Rafine bor ürünleri üretiminde 2005 yılını 'atılım yılı' olarak nitelendiren Yılmaz, 2002 yılındaki rafine bor ürünleri üretim kapasitesinin 730 bin ton olduğunu ifade etti. Yılmaz, kuruluşun yüzde 60 kapasite kullanım oranı ile ancak 436 bin ton üretim gerçekleştirildiğini söyledi. Bor ihracatının 2002'de 186 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini kaydeden Yılmaz, bu tutarın 2005'te 300 milyon dolar olduğunu, 2006 yılında ise 360 milyon dolar düzeyinde olacağını söyledi. Yılmaz, yeni tesis ve kapasite artırımı yatırımları ile bor satışlarının 2010 yılı sonrası 600 milyon dolar düzeyine çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Arkadaşım bu yazı gazetenin türkçe baskısından alınma ama tam olarak ingilizcesinin çevirisimi bakmadım ama baya bi karşılıyo bide sen bak...
bende ingilziceden dönem ödevi aldım günlerdir uğraşıyorum ama hiç bir bilgi bulamadım Lütfen yardım edinn konu:Landscapes of Turkey
Sayfalar: 1 2
Referans URL