Dersizle Forumları

Full Versiyon: öss stresi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ben öss sınavında cok heycanlı oluyorum ve bu heycanda kaybediyorum bana yardımcı olcak arkadaşlara ihtiyacım var
http://www.dersizle.com/forum/showthread.php?tid=5703

biraz olsun yaşanmış hikayeler sana iyi gelecek umarım...
össye son bir hafta kala acayip strese grdim sanırım bunun sebebi bütün konuları bitirememdi ama bu sene öyle olmıcak gulen inşallahgulen
Bu konu başlığı altında herkese cevap vermiş olayım bari.
ÖSS sınavı için strese girmeyenler sadece sınavdan beklentisi olmayanlardır sanırım. (Bunu 3 kere sınava girmiş biri olarak söylüyorum.)
Tabi ki heycanlı olacaksınız. Önemli olan heycanınızı korkuya, kuşkuya dönüştürmemeniz. Hepiniz bu sınav için çok çalışıyorsunuz ve hepiniz istediğiniz üniversitelerin istediğiniz bölümlerini kazanmayı arzuluyorsunuz.
Muhakkak ki amaç kazanmak ama bu mücadelenin iki sonucu war ve bunun sadece bir sonucu kazanmak. Madalyonun diğer tarafını görmezlikten gelmek gerçeklerden kaçmaktır sadece. Bu bir yarış ve istesenizde istemesenizde buradakiler ile birbirinize rakipsiniz. Bu aynı okulda okuyanlar, dersanedeki sıra arkadaşlarınız içinde geçerli.
Unutmayı asıl erdem tablonun tamamını görmek.
Şimdi aranızdan kaç kişi okul arkadaşından/dersanedeki sıra arkadaşından nefret edecek?

Heycanınızı kendiniz için avantaja çevirin. Korkularınızı ancak üstüne giderek yenebilirsiniz.
Heycanınızı hayat boyu kaybetmezsiniz umarım. Çünkü seneler sonra o heycanı duymayı özleyeceksiniz.

Şimdiden hepinize başarılar dilerim...
Buarada unutmadan ekleyeyim bu sene bende size rakibim siritan
spectre heycanla ilgili yazın gerçekten çok güzel teşekkür ederim. Ben heycanın korku ve kaygıdan geldiğini zannediyordum demekki doğal bi şeymişgulen ama asıl önemli olanın heycanı korku ve kaygıya dönüştürmemek olduğunu öğrendimsiritan
@nesli5454
İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Bu tür konularla ilgili olarak bana özel mesaj ile de ulaşabilirsiniz.
Unutmayın ki sürdürmek zorunda olduğunuz hayatlarınız war. Kendinizi tamamen hayattan soyutlayıp sadece bir ideale ulaşmanız mümkün değil. Asıl başarı doğru düzgün bir hayat yaşamak.

Ben bunu tam anlamı ile başaramadım ama sizlerin başarmasını çok isterim.
benimde öss de 5 yılım olcak ve ben sınavdan sonra yerimden kalkamıyorum kendimi ne kadar sıktımı sen hesap et kendime nasıl engel olurum bilemiyorum aslında sıraya oturana kadar hiç birşeyim olmuyo ama sıraya oturduktan sonra ben cok kötü oluyorum bana yardım et spectre
ya bende de var aynı sorun cok kötü birsey ya nasıl kurtulurum die düşünüyorum düşünüyorum ama kurtulamaıyorum bu ikinci girişm gecen sefrde sınava aglayaraak girdim o kadar stresliydim ve astımım tutuyor beni direk heyecan yaptım mı(aslında bu bi bakıma ii milletin dikkatini dagıtıom am akendimde bişi yapamıom ozaman sinir oluom)banada yardım edersen sevinirim arkadasım
Spectre Demişki:

Bu konu başlığı altında herkese cevap vermiş olayım bari.
ÖSS sınavı için strese girmeyenler sadece sınavdan beklentisi olmayanlardır sanırım. (Bunu 3 kere sınava girmiş biri olarak söylüyorum.)
Tabi ki heycanlı olacaksınız. Önemli olan heycanınızı korkuya, kuşkuya dönüştürmemeniz. Hepiniz bu sınav için çok çalışıyorsunuz ve hepiniz istediğiniz üniversitelerin istediğiniz bölümlerini kazanmayı arzuluyorsunuz.
Muhakkak ki amaç kazanmak ama bu mücadelenin iki sonucu war ve bunun sadece bir sonucu kazanmak. Madalyonun diğer tarafını görmezlikten gelmek gerçeklerden kaçmaktır sadece. Bu bir yarış ve istesenizde istemesenizde buradakiler ile birbirinize rakipsiniz. Bu aynı okulda okuyanlar, dersanedeki sıra arkadaşlarınız içinde geçerli.
Unutmayı asıl erdem tablonun tamamını görmek.
Şimdi aranızdan kaç kişi okul arkadaşından/dersanedeki sıra arkadaşından nefret edecek?

Heycanınızı kendiniz için avantaja çevirin. Korkularınızı ancak üstüne giderek yenebilirsiniz.
Heycanınızı hayat boyu kaybetmezsiniz umarım. Çünkü seneler sonra o heycanı duymayı özleyeceksiniz.

Şimdiden hepinize başarılar dilerim...

sana tamamen katılıyorum,
ilk öss sınavına girdiğime hiçbir amacım yoktu.sadece tecrübe olsun diye girmiştim.sonraki sene çalışarak sınava girdim. tabii biraz stress vardı, o kadar da olacak

eklemek istediğim birşey daha var...

stressi arttıran en büyük etken (bence)
kendi kapasitemizden , kendi potansiyelimizden daha yüksek beklentilerimizin olmasıdır...sonuçta herkes kendi potansiyelini biliyor.
işletme yada iktisat kazanabilecek bir öğrenciden hukuk kazanması beklenemez ve o öğrencinin de kendisini hukuk kazanacağım diye şartlanırsa
işte o zaman stress çok ağır basar.
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL