Dersizle Forumları

Full Versiyon: tamboro nedir?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar bir sorum var. Oğuz Bey siz cevaplamayın lütfen!!!

* TAMBORO nedir? ve ozellikleri nelerdir. bu bir cografya konusudur... cokta onemli bir olaydır dunyada....
ya hocam tüm sitelere giriyorum türkçe değil.anlamıyorum...
The period of 1812-1817 was one of exceptional volcanic activitiy and the sheer volume of volcanic dust pumped into the atmosphere by these volcanic eruptions caused a general temporary cooling in the earth's climate around this time...siritan this is my answer is this true?
Mumkunse turkce burcu. öğrenciler nerden anlasın bunu. herkes ingilizce bilmiyor... arastırılsın diye actım bu konuyu ilginç bir konu... arastırsın biraz arkadaslar.
genelde çok istisnai olarak görülen özellikle kanada ve güney amerikada meydana da gelmiş olan volkanik patlamaların olması gibi bişey galibasiritan
yasinyetis Demişki:

Mumkunse turkce burcu. öğrenciler nerden anlasın bunu. herkes ingilizce bilmiyor... arastırılsın diye actım bu konuyu ilginç bir konu... arastırsın biraz arkadaslar.

bu en son yazdıklarımın anlamı şu hocam:bu olay 1812 ve 1817 yılında görülmüş.bu yanardağların atmosfere püskürmesi ile dünyada iklimde geçici olarak soğuma etkisi yapıyor.biraz sıcaklığın düşmesine neden oluyor ama geçici olarak..
EVET TESEKKUR EDİYORUM BU CEVAP İÇİN. DOGRU... AMA COK İLGİNÇ BİR OLAY.
ilk defa duydum.gerçekten bana da ilginç geldi.tsunamiden sonra bir de bunu da duymak warmış kader de.daha neler duyacağız bakalım...
tamboro endonezya da bir yanardağdır. 1815 yılının nisan ayında patlamıştır. bu olay son 10000 yılda meydana gelen en büyük volkanik faaliyettir. atmosfere önemli ölçüde gaz ve toz volkanik faaliyet sırasında püskürtülmüştür. bu da dünyada iklim değişmesine yol açmıştır. 1815 ve 1816 yıllarında avrupa da yaz mevsimi yaşanmamıştır. bunun sonucunda ekonomik ve sosyal olaylar meydana gelmiştir.
mrsahin
baya kötü bir dönem olmuş Allah bir daha göstermesin.hepte olaylar endonezya lıların başına geliyor ilginç.bilgi haznemiye yeni bir bilgi daha kattık teşekkürler
Sayfalar: 1 2
Referans URL