Dersizle Forumları

Full Versiyon: şu matematiği sevmek istiyorum
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
şu matematiği sevemememin sebebi sanırım eğitim noktanlığı ve algılama noksanlığımdan olabilir.ilkokulda az biraz belli başlı şeyler öğrendik hepinizin bildiği üzere.orta okulda tembel bi öğrenciydim.docamı dinlemek ders çalışmak ve dersi anlamak istemedim bir türlü.ama lise zamanımda aklım başıma geldi fakat bu seferde iş işten geçmişti çünkü ortaokul puanım düşük olduğu için notlarımdan dolayı meslek lisesine yazıldım.e doğal olarakta meslek ağırlıklı derler gördüm.matematiği sadece 1.sınıfta yarım dönem görebildim ondanda bir şey anlamadım zaten.şimdi matematiği sevemiyorum buna bağlı olarakta matematikten korkuyorum anlayamıyorum bir türlü ve çözemiyorum.matematik sorusu gördüğüm zaman hemen kaçıyorum yapmıyorum görmek bile istemiyorum.
sanırım öncelikle bu hayatın temel taşı olan matematiği sevmem lazım.devamındada gerisi gelir sanırım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
sizden yardım rica ediyorum.artık matematikten korkmak kaçmak yerine onu sevip yapmak anlamak istiyorum.ben aptal değilim sadece hiç anlamaya çalışmadığım bir dersi öğrenmekten korkuyor ve anlamaya çalışıyorum.
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
arkadaşım öncelikle herkesin aşağı yukarı matematikle sorunları vardır. senin sorununda kendşn belittiğin gibi konu eksiği öncelikle yapman gereken matematiği en baştan çalışmaya başlamak bence çünkü matematiğin konuları birbirleriyle bağıntılı hiç bir konuyu atlamadan çalışmalısın bu sayede konuları daha ii anlarsın ve matematikten korkmamanı sağlayan tek etken bence konuyu çok ii çalışıp çok faza pratik yapman olacaktır.öncelikle temel sayılar,tamsayılarda bölme,bölünebilme kurallarını, asal sayıalr,obeb okek,rasyonel sayılar,üslü köklü sayılar gibi matemetiğin temel konularından başlarsan ve bu konularla ilgili ayrı kaynaklardan çok soru çözersen hem metamatiğin temelini kavramış hemde gelecek konuları daha ii çalışma imkanın olur.Konular, veya çalışmayla ilgili soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım ii çalışmalar
konu yanlış yere açılmış.(büyük ihtimalle)
KONU TAŞINDI...
Referans URL