ArkadasLar okudugum bir yazıda modern fizikçiLerin maddenin en az 7 evresinden söz ettikLeri,kimyanın da kendisini katı-sıvı-gaz ve plazma evreLeriyLe sınırLamıs oLdugu,maddenin diger evreLerinin dikkate aLınmadıgı;yazıyordu..Bu konu hakkında fikri oLan var mıı???Simdiden tesekkürlerr...
Walla bizi ilgilendiren 3 hali var Katı-Sıvı-Gaz gerisini şimdilik boşver.

peki diğer 7 evrenin isimlerini vermişler miydi.bunu paylaşır mısın lütfen
maddenin 4 hali vardır bunlar;KATI-SIVI-GAZ VE PLAZMA(ama plazma fzla kullanılmaz)acıklama istersen yazabilirim.
PLAZMA
Plazmalar gazlara çok benzerler fakat atomlar farklıdır; çünkü elementin serbest ELEKTRON ve İYONlarından yapılmışlardır. Etrafta yürüdüğünüzde gerçekten çok sık plazma göremezsiniz. Dünyada düzenli bir şekilde meydana gelen herhangi bir şey değildirler. Eğer hiç Kuzey Işıkları yada Top Işımasını duymuşsanız, bunların plazma türleri olduklarını bilebilirsiniz. Plazmaları devam ettirmek için çok özel bir ÇEVRE gereklidir. Bilimadamları plazmaların, maddenin dördüncü hali olduğunu ve maddenin diğer hallerinden farklı ve EŞSİZ olduğunu belirtmektedirler.
ama ben lise1 inci sınıftayken bayagı bi arastırma yapmıstım yani plazmalar gazlara ok fazla benzediğinden dolayı fazla dikkate alınmazlar diye yazılar okumustum.
Belki şöyle olabilir..
1-Katı
2-Katı,Sıvı(Sıcaklık denge durumnda)
3-Sıvı
4-Sıvı,Gaz(Sıcaklık denge durumunda)
5-Gaz
6-Katı,Gaz(Sıcaklık denge durumunda)(süblimleşme durumu)
7-Plazma
Konuyla alakalı pek bilgim yok sadece varsyaım..

bir çok söylenti war ama bizi işlgilendiren katı sıwı we gaz hali tabi bide plazma war diğre 3 ü için bir fikrim yok:
Bakıyorum da başka cevaplayan yok o yüzden kilit zamanı..