Dersizle Forumları

Full Versiyon: Göktürkler
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-Kendi iç işlerinde özerk olan boylar köktürk develtini meydana getirmişti.hükümdar ülkeyi yönetirken törenin dışına çıkamaz ve yapacğı önemli işlerde kurultay meclisine danışırdı
buna göre köktürkelr hakkında
I.ülke yönetimim kişiler egemenlğine dayalıdır.
II.merkeziyetçi sistemi benimsemiştir.
III.çok ulusludur.
IV:hükümdar sınırsız yetkilere sahiptir.
Yargılarından hangilerine ulaşılablir.
a-I c-I II
2-türklerde İslamiyet dışındaki dinleri benimseyen toplulukların zamnal benliklerini yitirdikleri görülmüştür.
Bu sonucun ortaya çıkmasında Türklerin;
I.bulundukalrı bölgede azınlıkta kamları
III.göktanrı inanacının islamiyete benzer yanlarının olması
Durumlarından hangileri etkili olmuştur.
a-yalnız I d-I III
3-köktürkler dönemine ait yazılı belgelerde buğday,arpa,darı gibi tahıl adlarına rastalnması,köktürkler hakkında
I.tarım ürünelrini tanıdıkları
II.tarımsal faaliyetlerde bulundukları
III.verimli arazilere sahip oldukları
Yargılarından hangilerine kesin kanıt oluşturur.
a-I d-I III
4-eski Türklerde ülke topraklarının hanedan mensupları arasında paylaştırılması
I.toprak bütünlüğünün bozulması
II.feaodal bir yapının ortaya çıkması
III.ülke yönetimindeki hanedan sayısının artması
Durumlarından hangilerinin ortaya çımasına neden olmuştur
e-I II III c-I II
2.soru a yalnız bir diye düşündüm çünkü dinlernin dışında asimile olanlar daha çok azınlıkta kalan toplumlarda görülür.
3.soru a -I diye düşündüm çünkü soruda kesin kanıt olabilcek yargıyı istiyo tahıl adları belg. yer alıyosa bu tahılları tanıyolardır. verimli arazilere sahip olmaları kesin bi yargı değil gibi çünkü sadece isimlerinin yer alması bu tahılların ordaki verimli araziler varlığını kanıtlayamaz.
4.soru e-I II III diye düşündüm ülke top hanedanlar arasında paylaştırılması olumsuz bi yargı toprak büt. bozulur ülke yön hanedan sayısı ve feodal yapda ortaya çıkar. umarım doğrudur.
2-d 3-a 4-c
soruları tam yazarsan seviniriz selin eksik sanki bu sorular...
4)c çünkü hanedan mensuplarına bırakılınca ülke toprakları hanedan ölünce paylaşılıyor bunun içinde
I.toprak bütünlüğünün bozulması bozulur yani
feodel olurmu ozaman biraz düşünmek lazım ama ben olsam
I-III derdim toprak bütünlüğünü kaybederse hanedan artar mesela doguyu biri yonetir batıyı biri
bence II kesinlikle olmaz diyorum öyle düşünüyorum ben
hangi soyu diyosun yanlışlık varsa düeltiyim
dostumxxtt
bence 1-c olmalı çünkü hükümdar işlerinde sınırsız degil merkeze bağlı yani kurultay meclisine ondan 2 var boyların yönetimde söz sahibi olması kişiler egemenliğini ortaya çıkarıyor

2 a olmalı 2 şık ile biranlam çıkmıyor

3 ised olmalı cevap şıkkı bence buğday arpa darı olması tarım ürünlerini kullandıklarıdır zaten faaliyet yok bunların bulunmasıda araziler konusunu getiriyor...
4 soru ise e olmalı 2 ve 3 otomatikman çıktıgı için birde oluyor.....
Sayfalar: 1 2
Referans URL