Dersizle Forumları

Full Versiyon: ''Hareket Konusunda''
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
soruBenim bi kaç sorum olacak.Yardım ederseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler...siritan

Birincisi: Düzgün hızlanan doğrusal hareket ve düzgün yavaşlayan doğrusal hareket konularında zamansız hız denklemleri var.Bize hocamız fazla soru çözmediğinden ben bu denklemleri nasıl kullanacağımı bilmiyorumuzgun Yardımcı olursanız sevinirim.

İkincisi: Yine hareket konusunda türev alma var. Ne tür hareket sorularında türev alınır? Gerçi ben bi soru gördüm. Türev hız denklemi kurulumunda alınıyor.Doğru mu? Ya da türev almadan daha kolay bi çözümü var mı?

uzgun2 Sanırım çok çalışmam gerek! Şimdiden yardımlar için çok teşekkürler...
başlığınızı düzenlermisiniz lütfen... aksi takdirde kilitlenecekdir.....

bknz forum kuralları 4. madde

4-Yeni konu açarken cümlelerin konuya uygun olmasına özel önem verilir. Lütfen, Acil, Rica vb.. ifadeler ile açılan konular içeriğine bakılmaksızın kilitlenecektir.
özür dilerim peki yeni başlıkla açıcam
yeni başlıkla açmanıza gerek yok sadece mesajınızın sağ alt köşesinde düzenle butonuna basarak düzenleyebilirsiniz...
aslında fiziğin formülle çözümü yapılmasına karşıyım.ama maalesef bazı yerlerde gerekli..

zamansız hız formülü

düzgün hızlananda;

v^2=v032+2ax

düzgün yavaşlayanda - alırız.yani;

v^2=v0^2-2ax

türev alman şart değil.grafik çizerekte bazı soruları çözebilirsin.ama bu konudaki alman gereken türev en kolayı.bence bu kadar sorun etme.

iyi çalışmalar..
ilgi gosterilmedigi için kilit.Açılmasını istiyorsanız öm atın..
Referans URL