07-01-2007, 02:24 PM
07-01-2007, 05:11 PM
Cevap1:
1.Yargı:Havadaki Azot gazının yoğunlaştırılmasıdır..Madde sıvı hale Geçtiği için daha düzEnLi bi hal aLmıştır..
2.Yargı: H(2)+O(2)=H(2)O .. KimyasaL bi tepkimedir..
3.Yargı: Çözünme olayı fizikseldir ancak Katının eriyik haLe geçmesi daha düzenli bir hal almıştır anLamına gelmez..AksinE düzensizleşir..
4.Yargı: Kaynarken Buharlaşan sıvı moleküllerinin tencere kapağında tEkrar sıvı haLe gelmesi fizikSeldir..Ve gAz'dan sıvıya dönüştüğü için düzensizlik azalmiştir..
Cevap: 1 ve 4
---------------------------------------------------------------------
Cevap2:
Ben 1 ve 3 buldum.. ŞıkLarda yoq.!
Cevap3:
VeriLen şekLe görE.. "Y" sıvısının buhar basıncı "X" sıvısının buhar basıncından büyüktür(Aynı sıcaklıkta..)
Buhar basıncı büyük olan maddeler..Kendi basınçlarını daha kısa sürede dış basınca eşitleyecekleri için..Kaynama noktaları düşüktür..
1.Yargı: Kaynama noktaLarı.. Y>X ifadesi yanlıştır..
2.Yargı: Pistonun Sabit sıcaklıkta yer değiştirmesi Buhar basıncı değiştirmez..DolayısıyLa manometrede Cıva seviyeleri değişmez..
3.Yargı:
X'in sıcakLığı artırıLırsa..Buhar basıncı artar..Ve cıva seviyeleri eşitlenebilir..
1.ve 2. yargıLar yanLıştır..!
1.Yargı:Havadaki Azot gazının yoğunlaştırılmasıdır..Madde sıvı hale Geçtiği için daha düzEnLi bi hal aLmıştır..
2.Yargı: H(2)+O(2)=H(2)O .. KimyasaL bi tepkimedir..
3.Yargı: Çözünme olayı fizikseldir ancak Katının eriyik haLe geçmesi daha düzenli bir hal almıştır anLamına gelmez..AksinE düzensizleşir..
4.Yargı: Kaynarken Buharlaşan sıvı moleküllerinin tencere kapağında tEkrar sıvı haLe gelmesi fizikSeldir..Ve gAz'dan sıvıya dönüştüğü için düzensizlik azalmiştir..
Cevap: 1 ve 4
Cevap2:
Ben 1 ve 3 buldum.. ŞıkLarda yoq.!
Cevap3:
VeriLen şekLe görE.. "Y" sıvısının buhar basıncı "X" sıvısının buhar basıncından büyüktür(Aynı sıcaklıkta..)
Buhar basıncı büyük olan maddeler..Kendi basınçlarını daha kısa sürede dış basınca eşitleyecekleri için..Kaynama noktaları düşüktür..
1.Yargı: Kaynama noktaLarı.. Y>X ifadesi yanlıştır..
2.Yargı: Pistonun Sabit sıcaklıkta yer değiştirmesi Buhar basıncı değiştirmez..DolayısıyLa manometrede Cıva seviyeleri değişmez..
3.Yargı:
X'in sıcakLığı artırıLırsa..Buhar basıncı artar..Ve cıva seviyeleri eşitlenebilir..
1.ve 2. yargıLar yanLıştır..!
07-01-2007, 06:57 PM
yabanci ( +rep) çözümlerin için teşekkürler. 1-D 2-B 3-D
2.soruda bende senin gibi düşündüm(1-3) ama şıklardada yok
2.soruda bende senin gibi düşündüm(1-3) ama şıklardada yok
08-01-2007, 02:16 PM
Rica edErim.. Bu arada cEvapLarıN doğru oLduğuNa SeviNdim..! Rep içiN SaoL!
08-01-2007, 04:10 PM
Önemli değil17-01-2007, 05:10 AM
2. Soru banada 1 ve 3 gibi geldi..
17-01-2007, 10:54 PM
Teşekkürler Fikirleriniz için. (+rep)
18-01-2007, 09:03 PM
Teşekkürler konu Kilitlenmiştir..