herkeze selam arkdaşlar. ben diyarbakırda özel bir dersanede matematik öğretmenliği yapıyorum. okul henüz yeni bitti ve bende işe başladım. gelin görünki sevemedim gitti bu işi. aslında güzel iş ama özel sektör işte tatmin edici olmuyor. çoğu arkdaşlar ilerde alırsın emeğinin karşılığını diyor ama pek umut görmüyorum.bende kendimi programlama alanında yetiştirmek istiyorum. pek zamanım olmuyor ama istek çok. sadece nereden başlayacağımı bilemiyorum. hangi dili öğrenmem gerek, hangisinden başlayayım bilemiyorum. sizden istediğim bu konu hakkında bana fikirlerinizi söylemenizdir. şimdiden cevap verenlere ve vermeyenlere yani burdaki herkeze teşekür ederim.
programlama işi mantıktır tamamiyle mantık beyin jimnastiği saatlerce yapabilirsin bu işi programlama olayı zor ya

temel olrak algoritmadan başla herşeyin temelinden sağından solundan girersen ortada kalırsın
başlığınızı konuyla ilgili olarak değiştirirseniz iyi olur...
matematık bılmek program ısınde bayagı bır avantaj olgunu duymustum. matematık ogretmeklede ılerıde guzel yerlere gelebılrısın. bu yetenegını degerlendır bence.
basrılar
bencede hazırda bi meslek varken, programlamayı sadece hobi olarak yapın...
birçok arkadaşım var programlama okuyan ve çok iyi olmadığınız sürece çok iyi şartlar elde edenmiyorlar...
neyse nacizane görüşlerim

başarılar.
bence başarabilir bi matematik hocası kod öğren ve o kodları mantığınla düzene koy ama zor bişey program yazmak tabikide..
ben 5-6 yıldır alıyorum o dersleri.
ve dediğim gibi birçok programlama okuyan arkadaşım var...
ben mesleğinizi ön planda tutmanızı öneririm

programlama hobi olabilir.
tabikide programlama ayrı bi olay ayrı bi MESLEK UZMANLIK ALANI buda zaman ister tam yapamasanızda hobi olarak yaparsınız
programlama çok zor ama çok ögrenmek iştiyorsa C diliyle başla en kolayı... we algoritmalara çalış.
cevaplarınız için çok tşkler. sevgili admin arkdaşım başlığı konuya göre değiştirmemi istemişsiniz. ama ne yazayım bilemiyorum. eğer izniniz olursa böyle kalsın olmazsa bana bir başlık ismi bulun değiştireyim.
(not: başlık nasıl değiştirilir bunuda bilmiyorum)