Dersizle Forumları

Full Versiyon: ÜÇGENDE AÇILAR - B
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

Hatalı veya eksik soru varsa lütfen uyarın.
SOrU 1

bc uzunlugu cap olur çünki çemberde 90 derecenin karşısı 180 e ve f açılar ı da 90 ar derece oldugu için 30 derecelik acı cevre ecıdır..ve iki katını alırız ve kuralımızı uyguladımızda cevabın 10 oldugu belli oluyorgozkirp

soru 2 yi de 35 buldum ama böle tam olmadı gibime geliyor..adc üçgenin etrafına bi çember cizdigimizde ve yaylara degerleri yerleştirdigimizde tepe açısının bi bölümü olan 35 in yayı 70 cıkıyor ve bu da 3 acısının yayına eşit oluyor ve cevab 35 cıkıyor...diye buldum..!
soRu5

burada kenarlar iki eşit parçaya bölünmüş ve 90 var aklımıza hemen ikizkenar üçgen geliyor DC yi birlştiriyoruz ve ikizkenar oluyor.BDC ve ADC ikizkenar ve buradan da cvb 54 cıkıyor.

SOrU 6

bu soruda verilen eşitlikleri kullanarak denklemler elde edip buldugumuz degeri yerıne yazınca cvb ı buluyor.şöyleki ad eşit df ye yani x iki açıda ve ab eşit ac ye ikiside a ve iki iç açıcının toplamı bi dış açıya eşit oldugu için a+27=x bagıntısından abc de yerıne yazınca a yı buluyorz .daha sonradan denklemde yerıne a yı yazınca cvb 78 cıkıyor...kok

kusura bkma biraz kötü oldu ama ben bu kadarını becerebiliyorum saygılar::::
4. soruda |GE|= (1+ 2) mi dedin yoksa başka bir şeymi o?
eet ben de onu anlamadım ::S
Çözümler için teşekkür ederim (+reP)

(-->4.Soruda karekök içine almayı unutmuşum,Kusura Bakmayın)
önemli dğeil gozkirp
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL