Dersizle Forumları

Full Versiyon: Matematiğe kafamız çalışmıyor!!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Matematiğe kafamız çalışmıyor!
Türkiye ile OECD ülkeleri arasında yapılan karşılaştırmada, Türkiye'nin matematik performansında sadece Meksika'yı geçerek sondan ikinci olduğu ortaya çıktı.

Türk öğrencilerin matematik performansının çok kötü olduğu ortaya çıktı.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, OECD’nin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programına göre, OECD ülkelerinde 15 yaşındaki öğrencilerin matematik performansına göre en başarılı ülkelerin Finlandiya, Kore, Hollanda ve Japonya olduğuna dikkat çekti.

Bu ülkelerde temel seviyede matematik yeterliliğine sahip olmayanların oranının yüzde 10’dan az iken, Meksika, Türkiye,Yunanistan, İtalya ve Portekiz’de yüzde 25’in üzerinde olduğunu vurgulayan Özcan, şöyle dedi:
"OECD ülkelerinin skor ortalamasının 500 olduğu düşünüldüğünde; Kore’de öğrencilerin matematik performansı 542, Finlandiya’da 544, Hollanda’da ise 538’dir. Türkiye Meksika’dan sonra matematik performansında en başarısız ikinci ülke’dir. Türkiye’de öğrencilerin matematik performansı 423’tür."

Özcan, öğrenci başına harcama oranının OECD ülkelerinde Türkiye'den 6 kat fazla olduğunu, Türkiye'de bütçeden eğitime ayrılan payın yüzde 10.4'ken OECD ülkelerinde ortalamanın yüzde 13.3 olduğunu kaydetti.
OECD ülkelerinde öğretmen maaşının Türkiye'dekinden ortalama 4 kat yüksek olduğunu da vurgulayan Özcan, şöyle konuştu: "Türkiye eğitim alanında fazla mesafe katedilebilmiş değildir. OECD ülkelerinin hala çok gerisinde kalan ülkemiz, son sıraları hiç kimseye kaptırmaya niyetli değildir. Eğitim sisteminin iflasının vesikası olan bu tablo’nun muhatapları en kısa zamanda eğitimde acil durum planını devreye sokmalıdır. Aksi takdirde S.O.S. veren Türk Milli Eğitim sistemi kısa zamanda çökecektir.”

(Alıntı)

(ANKA)

Kızları evlendirmek yerine, erkekleride dilendirelim yada çalıştıralım yerine okula yollasalardı neden belkide ilk 10 'nda olurduk.
Bence bunun sebeplerinin başında eğitimsiz bir toplum yatıyor.Ailelerin çocuklarıyla ilgilenmemesi,okullardaki eğitim ve öğretim düzeyinin düşüklüğü..vs.. o kadar çok sebep varki ve sadece matematikte değil üniversiteler sıralamasında ülkemiz çok çok gerilerde bence buna önlem alınmalı ama nasıl burda biraz da bizim devreye girip kafayı kullanmamız lazım.Tabiki çalışarak kendi seviyemizi yükselterek....
Bence ; kafamız çalışıyor da eğitim sisteminin vasatlığı matematiği antipatik kılan en önemli faktördür.Sevilemeyen bir derste başarı aramamak gerekir!'
mcuur aynen katılıyorum arkadaşım herşey öğretmende bence benim geçen sene okuldaki mat hocam mükemmeldi ve temelimi çok iyi oluşturdu. Geçen yılın öss birinci bölümünü sayesinde full çıkarmıştım hemde ben lise1ken ve hala o konularla ilgili sorulara baktığımda rahatlıkla çözebiliyorum ve sırf onun sayesinde matematikten korkmuyorum. Matematikle arkadaş oldum.. Sayılar, sudoku.. hepsini çok seviyorum siritan
Ben matematiğe kafamızın çalışmadığı düşüncesine katılmıyorum matematik bir yerde yetenek ve yetenekler kullanılmadıkça bir süre sonra körelebilir. Matematiğin gelişmesi için de sürekli beyin jimlastiği yapılması gerekir ama sanırım bu ezbere dayanan eğitim sisteminde bu pek mümkün olmuyor, matematik zevkli bir akıl oyunuyken yapılması güç bir külfete dönüştürülüyor...
Ama yetenekler kaybolmaz; körelse bile onları geri kazanmak elimizde....
sevilmiyo gerçektende.aslında çok zevkli bi ders bence.ayrıca çok fazla önyargılı yaklaşılıo.buda öğrenmeyi engelliyo.ayrıca matematik sevgi ve özveri isteyen bi bilim dalı
ya bana göre herkesin beyninde bi yerlerde matematik var mesela matematiği sevmiyorsak bir markete ya da pazara gittiğimizde ne kadra para vercegimizi ya da para üstü ne kadar alacagımızı biliyorsak kesinlikle bi yerlerde var bu matematik önemli olan onu acıga cıkarmak bence ben mesela kendi adıma konusayım ben lise 1 e kadar matematikten nefret ettim ama lise1 de hersey deişti su an matematiğe asığım denilebilir ve matematik öğrt ni ollmayı bile düşünüyorum önemli, olan onu acıga cıkarmak
ışıl Demişki:

Ben matematiğe kafamızın çalışmadığı düşüncesine katılmıyorum matematik bir yerde yetenek ve yetenekler kullanılmadıkça bir süre sonra körelebilir. Matematiğin gelişmesi için de sürekli beyin jimlastiği yapılması gerekir ama sanırım bu ezbere dayanan eğitim sisteminde bu pek mümkün olmuyor, matematik zevkli bir akıl oyunuyken yapılması güç bir külfete dönüştürülüyor...
Ama yetenekler kaybolmaz; körelse bile onları geri kazanmak elimizde....

Matematik yetenek işidir ama ezber olmadan matematik olmaz. Ezber bilgileri kaydetmek demektir. Şimdi bazı arkadaşlar bana anlayarak kaydetmektir falan diyorlar. Ne yani şiir ezberlerken anlamıyor muyuz?

Şahsen müfredat konularının çok iyi olduğunu düşünüyorum gerek lisede gerek üniversitede. Şimdi öss nin aşamalı hale gelmesiyle sistemde büyük bir sorun kalmamıştır.

Kafa basmama açıklamasını ben talihsizlik olarak alıyorum. Eğitim sen başkanı gaf eylemiş.

bence herşeyden önce öğrencilere okula ne için gidilir bilincini doğru olarak aşılamak gerekiyor..matematiğe gelince de bütün dersler matematikten geçer..bizim kafamızın çalışmadığından değil sadece kafamızı başka şeylerle meşgul etmemizden kaynaklanıyor bu başarısızlık..matematik dersini ciddiye almıyoruz gibi sankigozkirp..ama umutsuzluk yok son sıralarda olmamız kötü üzüldüm,fakat bu hep böyle gideceğimiz anlamına gelmiyor...siritan
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans URL