Dersizle Forumları

Full Versiyon: Benim sorum geldi!!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

Öncelikle merhaba öss kurbanı arkadaşlarım;
Ben de 2000 senesinde öss kurbanı olarak sınıf öğretmenliğini kazandım.Ama şöyle bir durum varki ben bu bölümü istemiyordum.Her neyse babamın isteğiyle ben bu bölümü okudum.Neticede kpss engeliyle karşılaştım ve açıktayım.Öncelikle böyle bi giriş yapayım dedim.Bir nebze de olsa benden haberdar olun diye.
Şimdi idealim kocaeli hukuk fak.kazanmak.Özellikle kocaelini istiyorumki aileme yük olmamak için.Şimdi sorularım var siz gençlere;
1-ben 99 da liseden mezun old.da bana 28 puan gelmişti.Şimdi kaç puan gelmesi lazım.Diploma notum 2.76 ama okulun ortalamasını bilmiyorum.
2-Kocaeli Hukuk Fak.kazanmam için kaçar tane net yapmam gerekiyor?
   bu konuda hiçbir yerden yardım alamıyorum.
3-24 yaşındayım.Acaba yeni bir üniversite okumak için çok mu yaşlıyım?Etrafımdakiler evlendi bilesiritanAma bu benim hayalimdeki meslek.
Bana yardımcı oluranız sevinirim...Teşekkürler

slm ablacım bnce kesinlikle gec diil hemde yasında ne varki cok mu yaslımıyım?zaten okumanın yası olmaz ki ben sahsen sonuna kadar seni destekliyorum kocaeli üniversitesinin hukuk bölümü puanı319-331 arası değişiyor bunun için kaç net yapman gerektğini bilmiyorum ama inş hayırlısıyla sende bende kazanırız kendine çok ii bak bence moralini yüksk tut sonucta senin hedefinsiritan
   Teşekkür ederim mervecim.Walla biraz iyi geldi yazdıkların.Çok sağol ya..Kendine iyi bak.Umarım kazanarak atlatırız şu sınavı..siritan
Ceylan abla, eski mezun olduğun lisenin rehberlik bölümüne sorarsan büyük bi ihtimal istediğini öğrenirsin.Benim akrabam üniversitede yaşı 22 ve bana 30 yaşında abilerim var burda diyor hepside aynı mesleği okuyormuş.Yaşın bencede alakası yok.Hem tv lerde neler çıktı adam 50 yaşında öğretmenliği bitirmiş diye.Yaş meselesi önemsiz hırs varsa zaten bilgin vardır tekrarlarsa gelir yerine.Gerisi sana kalmış.Gerçi idealin ama öğretmenlikte kutsal meslek be ablasiritan
teşekkür ederim affetmez kardeşim.Doğru öğretmenlik kutsal meslek hatta babm da öğretmenlik yapıyor.Yapanlara da kesinlikle saygı duyuyorum Ama ben öğretmen olmayı değil avukat olmayı istiyorum.Bence yalnız öğretmenlik değil insanlığa faydası dokunan bütün meslekler kutsaldır.Öğretmenlilk yapma şansım da var ama insan sevmediği işi yapamaz yapsa bile başarılı olamaz.E böyle olunca yazık olmayacak mı o ufacık beyinlere?Bu arada 2006 öss de kocaeli hukuk fakültesini kazanan arkadaşlarım hangi derslerden kaçar tane net yaptıklarını yazarlarsa inanın çok sevineceğim.TEŞEKKÜRLER...
Aslına bakarsan kpss'yi kazanmak oss' yi kazanmaktan daha kolay.Ama sen eger benim hayalim hukuk okumaktı diyorsan bunu bir denemelisin derim ki basaracağına da inanıyorum.Sana bol şanslar umarım istediğin yeri kazanırsın.
TEŞEKKÜR EDERİM MCUUR
mcuur Demişki:

Aslına bakarsan kpss'yi kazanmak oss' yi kazanmaktan daha kolay.Ama sen eger benim hayalim hukuk okumaktı diyorsan bunu bir denemelisin derim ki basaracağına da inanıyorum.Sana bol şanslar umarım istediğin yeri kazanırsın.

Tam tersi daha doğru, ÖSS'yi kazanmak KPSS'yi kazanmaktan daha kolay. gozkirp
Nasıl mı?
Çünkü KPSS'de kontenjan sürekli değişir. Taban puanda değişir.
Benim alanım Felsefe Gurbu. 2006 kontenjanı 53. Taban puanı ise yanlış hatırlamıyorsam 85. Ben aldım 71
Rehber Öğretmen. Kontenjan 250. Tanab puan 60.

Rehber öğretmenlerin çoğu 'kazanırken', Felsefe Grubu öğretmenlerinin 'çoğu'nun kazanamaması diye bir şey var. ÖSS ise bir sınav olarak daha kolay. gozkirp

İM...
Referans URL