Dersizle Forumları

Full Versiyon: BİYOLOJİ NASIL ÇALIŞILIR
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
hocam biyolojiye çalışıyorum ama anlamıyorum daha doğrusu anlıyorum ama yazılıda uygulayamıyorum ne yapmalıyım
Biyoloji ne kadar sayısal bölüm dersi olsa da daha çok okumaya dayalı bir ders ve aklında tutman gereken çok terim var bu yüzden çabuk unutabileceğine inandığın konuları ya da kelimeleri kafanda şifrelendir bu uzun süre hafızanda tutmana çok yardımcı oluyor ve çok işe yarıyor.
İkinci olarak da konuyu okuduktan sonra soru cevap şeklinde çalışırsan BİYOLOJİDE ezberle birlikte mantıkta yürütebileceğini görmüş olursun..
BAŞARILAR.....
biyolojiye hic kanim kaynamamisti hep bu ptesi calismaya baslayacam derdim ve o calisma hic baslamadi. bende oss oncesi digerlerinin hepsini dogru yapsam biyolojiden 8 yanlisa kadar yapabilirim siritan derdim

simdiki sistem nasildir bilmiyorum ama 2000 senesinde oss de biyoloji sorulari birer turkce felsefe vb sorular gibim paragraf sorulari gibim kulaktan dolma bilgilerle mantik yurutulabilecek tarzdaydi. o sbepten dolayi korkmayin arkadaslar sadece okuyun dinleyin ogrenmeye calisin. hicbirsey bilmediginizi sandiginiz anlar olacak endiselenmeyin calismaya devam siritan
BİYOLOJİ

ÖSS'de biyoloji açısından konu ayrımı yoktur. Ancak 12 veya 13 soruyla biyolojinin tüm konularını kapsaması imkânsızdır. Bunun için, bazı konulardan her yıl soru gelirken, bazılarından soru gelmemektedir.

Biyolojiden ÖSS'de çıkan soruların tamamı çalışıldığı zaman sorular rahatlıkla çözülebilir. Bunun için konular iyice çalışıldıktan sonra konuyla ilgili ÖSS'ye uygun sorular çözülmelidir.

Konu çalışırken ÖSS için yazılmış kitap ve dergiler kullanılmalıdır. Konular çabuk unutulduğundan kısa aralıklarla sürekli tekrar yapılmalıdır. Tekrar yaparken soru çözmeye öncelik verilmelidir. Çözemediğiniz sorularla ilgili konu tekrar gözden geçirilmeli, eksikler varsa tamamlanmalıdır.

Konu tekrarlarında özet konu anlatımlı kitapların kullanılması zaman kaybını önleme açısından avantaj sağlayabilir. Soru çözümünde, daha önceki yıllarda çıkmış ÖSS sorularının çözülmesi, ÖSS'de çıkabilecek soru tiplerinin anlaşılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda soru çözerken yorum yapabilme yeteneğinizin de gelişmesi sağlanmış olur.

BİYOLOJİ DERSİ ÖSS KONULARI

- BİLİM NEDİR - BİYOLOJİ BiLiMi

- CANLILIK VE HÜCRE

- CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ

- HÜCREDE MADDE ALIŞ-VERİŞİ

- HÜCRELERDE ENERJİ VE HAYAT

- CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI

- DÜNYA ORTAMI VE CANLILAR (EKOLOJİ)

- BİTKİLERİN YAPISI VE FİZYOLOJİSİ

- HAYVANLARIN YAPISI VE FİZYOLOJİSİ

- HÜCRE BÖLÜNMELERİ VE ÜREME

- KALITIM

- BİYOTEKNOLOJİ VE CANLILARDA DAVRANIŞ

ayrıca şu adreste diğer derslerede nasıl çalışılması gerektiği yazıyor.
http://www.dersizle.com/forum/showthread.php?tid=5250
ya arkadaslar lisedeyken bende nefret ederdim sayısaldayım ne buya sözel dersler gibi diye ama hocaya baglı su anda dersanedeki hocam anlatıyor ben hiç evde tekrar bile etmiom ertesi gün hoca öle bi tekrar edio gecios ama netlerim en iyi biyoloji hocayada baglı su ana kadar en düşük netim biyolojiden 12 inş sende yaparsın
Ben biyolojinin okunarak anlaşılabileceğine inanmıyorum.En azından sayılsal bir öğrenci için bu çok zor.Ben kendi çalışma yöntemimden bahsedeyim en iisi.Eğer sınava evde hazırlanmıyorsanız ders hocanız bir konuya başlamadan önce mutlaka konuya birz göz gezdirin ve özet çıkarın .Konu hakkında fikir sahibi olduğunuz zaman dersler daha zevkli geçicektir ki buda konuları çabucak unutmanıza engel olacaktır.Ben bu yöntemi uyguladım ve biyolojiden full e yakın çıkarıyorum ve tavsiye ederim.

BAŞARILAR...
ben önceden hiç çalışmazdım biyolojiye,çalışırken sıkılırdım ama şimdi tubitak ın biyoloji olimpiyatlarına hazırlanıyorum 1. dönem lise müfredatını bitirdim şimdi bi üniversite kitabıyla çalışıyorum
biyoloji sadece okumakla çalışılmıyor bol bol test çözmek gerekiyor ve bir başka teknikte konuyu okuduktan sonra kendine sorular sorup cevaplamak böyle aklına yerleşir özet çıkarırken mesela konuyu soru cevap şeklinde yaz böylece zihnin gelecek sorulara hazırlıklı oluyor
tabi ilk şart konuyu ve dersi sevmek zaten biyoloji bu konuda avantajlı bir ders her derste faklı birşeyler öğreniyosun bunu düşündükçe mutlu olman gerekir vay be neler öğrendim ben diye sonrada test çözmen gerekir zaten konuya hakim olduktan sonra sorular basit ve eğlenceli gelir daha çok test çözmek istersin
sayısalcılarınlde korkulu rüyasıdır biyoloji sözel ders gibi gelir onlara çalışmak istemezler ama bir sayısalcı diğrine biyolojiden fark atabilir
ayrıca erdal demirkıranın yerim seni öss kitabını tavsiye ederim onu okuduktan öyle bir çalışma aşkı şevki geliyoki yerim sizi dersler diyosun biyolojide öyle tatlı bir ders işte caliskan
raßiZh
merhaba. lisede sözel bölümdüm ve su öss sınav sisteminin degişmesi nedeniyle biyoloji,kimya.. vs dersleriyle cebelleşmek zorunda kaldım.klişe bi öneridir ama her zaman işe yarar.kücük kücük kagıtlar kullanarak terimleri , acıklamaları gözünün en cok gördügü yerlere,dolabına,pc monitorune yapıştırabilirsin. öss zamanım böyle gecti ve biraz işe yarıyor
siritan
bn sayısal okuorum fakat biolojiyi ne kdr ezberlesem ne dkr calıssam testlerini sorularını cözemiorum konuyu biliorum ama soruya geldiginde hiç bişi yapamıorum yapamadıgım bir konununda sorularını cözmek bana agır gelio:S
Biyoloji dersi bence en çok hocaya bağlıdır.Mesela ben lise 1 de biyolojiden nefret ediyordum ama deshaneye gittikten sonra en sevdiğim hatta benim için vazgeçilmwz bir ders oldu ve bunun nedeni tamamen hoca.Ve eskiden okuyup okuyup anlamadığım terimler şimdi bir kere okumamla kalıcı oluyor.
Bence iş psikolojik kendini YAPARIM a şartlarsan bence yaparsın.Haa bide öğretmeni iyi bir dershaneye git siritan
Sayfalar: 1 2
Referans URL