Dersizle Forumları

Full Versiyon: Hayat yolunda rotanızı belirlediniz mi?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Şimdiye kadar kendimizi sistemli veya tesadüfi bir hayat akışı içinde bulduk . Hayatımızın geri kalanını daha bilinçli ve kendi seçimlerimize göre yürütebilmek için kendimize şu soruları sormalıyız...

1. Ne İstiyorum ?

Gerçekten ne istediğinizi iyi belirleyin . İstekleriniz size bir yapılması gerekenler listesi oluşturuyorsa bu doğru yolda olduğunuzu gösterir. İstediğiniz şeyi iyice tanımlayın ve onunla ilgili hayaller kurun.İstediğiniz üniversiteyi kazanmak ise , bölümünden binasına , derslerden sınavlara , sosyal etkinliklerden arkadaşlıklara , mezuniyetten sonra kazanacağınız değerlere , hayal ettiğiniz yaşamın kapısını aralayacak olan sonuçlara kadar bir çok görüntü ve senaryo oluşsun zihninizde. Sanki şu an ordaymışsınız gibi . Bu zihninizin sizi oraya yöneltecek programı yapmasını sağlayacaktır.
eğer ,
"HAYAL EDEBİLİYORSANIZ YAPABİLİRSİNİZ"

2. İstediğim Şeye Ulaşmak İçin Neler Yapmalıyım ?

Yapmanız gerekenleri sıralarken , benim listem diye işe başlayınız . Çünkü başkalarına değil kendinize karşı sorumlusunuz . Listenizde yer alan işleri hedefinize paralelliği - gerçekçi ve ulaşılabilir olması gibi kriterlere göre değerlendirin.
çünkü
"GİDECEĞİNİZ YERİ BİLMİYORSANIZ VARDIĞINIZ NOKTANIN ÖNEMİ YOKTUR"

3. İstediklerime Ulaşmak için Hangi Kaynakları Kullanacağım ?

İstediğiniz şeye ulaşmak için kullanacağınız en temel kaynak sizsiniz . Evimize aldığımız bir elektronik aletten , kullandığımız kelemden bile tam yararlanmayı isterken kendimizi ve potansiyelimizi tam olarak kullanabiliyor muyuz ? Kendinizi tanımanız , şu ana kadar yaptıklarınızı + / - yönleriyle değerlendirmeniz , - 'leri değiştirmek için stratejiler geliştirmeniz , hayat hedeflerinizi netleştirmeniz ve bunları gerçekleştirmek için bir eylem planı oluşturmanız potansiyeli daha iyi kullanma noktasında atacağınız adımlar olacaktır.
bu süreç sonunda
"HANGİ YÜKSEKLİĞE VARABİLECEĞİNİZİ KİMSE TAHMİN EDEMEZ KANATLARINIZI AÇANA KADAR SİZ BİLE BİLEMEZSİNİZ"

4. İstediklerime Ulaşmak için Ne Zaman Harekete Geçmeliyim ?

Genelde bizler neyi istediğimizi biliriz,buna giden yolu da biliriz ama harekete geçme noktasında , zamanlama da sıkıntı yaşarız . Unutulmamalıdır ki eylem yapabileceğiniz tek an şimdi ' dir . Çünkü bize ne olduğunu etkileyebileceğimiz tek an şimdi ' dir . Şu andaki şimdiyi kaçırırsanız hemen arkasında bir tane daha bulunduğundan emin olabilirsiniz.

hadi arkadaşlar bir rotayı belirleyelim ve hedefe ulaşalım hadi.
öss ' de çoğunluğun planı en yükseğe çıkıp kazanmaktır benimkide batmamaktır.Nasıl mı öss yi ben her zaman deniz olarak düşlerim ben ise bir gemi.Rotam belli bilgisayar öğretmenliğine çevirdim.Şuan ilerliliyorum yaklaşık 4 ayım kaldı.Eğer son engelledi deniz beni yutmazsa hedefimi gerçekleştircem eğer yutarsada sağlık olsun diyip denizin yükselmesini beklicem.Eskiden bende en yükseğe çıkmak derdim ama kendim için en iyi düşünce budur dedim ve uyguluyorum siritan Umarım karayı görürüm.
Referans URL