Dersizle Forumları

Full Versiyon: LÜTFEN!!! KARIŞIM PRBLEMİ SORUMA BİR CVP PLS
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
>>He ve Ar gazları karışımının normal koşullarda 11,2 litresi 9,2 grdır. karışımda kaç mol he gazı vardır????? el cevaplarınızı bekliyorumm.... gereğinin yapılmasını arz ederimm...şimdiden thanxxx
neysa bi soru daha sorayım yüksek müsadenizle >>>>1 mol C4H8 ve C2H6 gazları karışımı yakıldığında 2,8 mol CO2 GAZI OLŞTUĞUNA GÖRE KARIŞIMDA KAÇ MOL c2h6 gazı vardır???? teşekkürler....saygılar...
Arkadaşım sorunda eksik kısımlar var...Verdiğin bilgilerle yapabildiğim yere kadar yapmaya çalışayım :

normal koşullarda karışım:11.2 lt ise 11.2/22.4=0.5 moldür..
0.5 mol karışım 9.2gr ise
1 mol karışım x gr dir.
Elimizde toplam 1 mol gaz karışımı var:he atomunun mol sayısına x Ar gazının mol sayısına da (1-x) diyelim,buna göre:
4x+(1-x)40=18.4
4x+40-40x=18.4
x=0.6 mol he gazı vardır...
iyi de kızlar doğru cvp 0,3 yaa bu soruda harbi bi şey varr ama yanlışlık yok bence bu arada eksik verdiğim tek şey>>he=4 ar=40 unutmuşumdil
siritan yine bi ayrıntıyı kaçırdım sonuç kolay çıksın diye bir mole tamamlamıştım ben ama karışım 0.5 mol. 1 mol karışımda 0.6 mol he gazı varsa 0.5 mol karışımda 0.3 mol he gazı vardır..

heee kızz aynen yaa çok teşekkkürlerrrrrrrr bu arada sana zahmet diğer sorumada bi göz atsannn....
C4H8+6O2---->4 CO2+ 4H2O                   C2H6+7/2O2----->2 CO2+3H2O

y mol                4ymolCO2                                x mol                  2x molCO2

y+x=1 ve 4y+2x=2,8 Denklemde Y leri yok edersek

x=0.6 mol buldum...
sanada teşekkürler sweet de bi sorun var ışıl yaa ama sen 0,5 için 18,4 dedin ve ona göre çözmedinmi denklemi??????
bi sorun daha var y+x nasıl 1 iki olması gerekmiomu??????
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL