Dersizle Forumları

Full Versiyon: grafik
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
yukarıdaki sıcaklık ve yağış grafiği verilen bölge için aşağıdakilerden hangisi söylenemez
a-kış mevsiminde kar yağışı görrülür
verdiğin şıkka göre bi grafik çizmeye çalışıcam şimdi... anlatırım..
ya özür dilerim soruyu yanlış anladığım için kış mevsiminde kar yağışı görülen değil de sadece kış mevsiminde yağış görülen bir grafik çizdim sorudakini de anlatayım..

şimdi kış mevsiminde yağış görülen grafik şöyle oluyor.

senin dediğin gibi eğer kışın kar yağışı olan bir grafik olsaydı ordaki sıcaklık değeri kışın - değerlere yani 0 ın altına kadar inerdi...
ayrıca şuna dikkat etmen gerekir ki 0 ın altına inmiş olsa bile o ay içerisinde yağış miktarı yoksa kar yağıyor diyemeyiz..
Amy_Lee sen aşmışsın hakkaten şıkka göre grafik çizebilene daha önce rastlamamıştım tebrikler siritan +rep

yoo aslında normal bişe çünkü grafik sorularının tam tersi de olabiliyor
mesela aşağıdaki grafiklerden hangisinde kış yağışları görünür derse benim yukarıdaki çizdiğim grafiğe en yakın olanı işaretliyorsun .siritan rep için teşekkürler..
Amy_Lee Demişki:

yoo aslında normal bişe çünkü grafik sorularının tam tersi de olabiliyor

tamam tam terside oluyor biliyorum ama tek secenek verilmis oyle cizmissin de neyse tebrikler iste siritan

yani grafikte iki seye bakacagiz
1. kis mevsimi aylarinda yagis olmayacak
2. kis mevsimi aylarinda yagis olsa da sicaklik sifin altinda olmayacak
değişir.. şimdi eğer hem yağış görünüyor hem de sıcaklık sıfırın altına inmiş görünüyorsa o ay içerisinde yağışlar kar yağışı olarak iner demektir.
eğer hiç yağış yok ama sıfırın altındaysa sıcaklık kurak bir soğuk vardır.kış kuraklığı yani.demektir sadece soğuk ve kar yok demektir.
eğer yağış var ve sıcaklık sıfırın üstündeyse yağışlar yağmur şeklinde düşüyor demektir..
eğer hem sıcaklık yüksek hem de yağış yoksa yaz kuraklığı vardır deriz..
gönderdiğim sekli aldın mı
selin üzgünüm şekilde hiçbişey belli olmuyor uzgun3 o yüzden koyamadım sende kamera varsa ya da cep telefonundan bilgisayara aktarabilirsen öyle göndermeyi denesen çok süper olcak
neyse sorun halloldu ben şekli gönderdim konu kilit siritan
Referans URL