Dersizle Forumları

Full Versiyon: lambalar
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

şekildeki   devre  özdeş  lambalardan  kurulmştr
devredki  k  anahtarı  kapatılırsa  xyz  nasıl  değişir

a)x  söner  y  ve  zninki  artar
b)üçüde  artar
c) x  söner  y  değişmez  z  artar
d)üçüde  değişmez
e)x  artar  y  ve  z  azalır..    (çizim  kötü  biraz  ama  gulen)
hocamm yasin hocam yokmu?
Cevap D değilmi?
evet eren ya bu arada ben sana ö.m atamıyorm sebebini bilmyom nasıl yaptın anlatırsan sevinrm..
Ya bu soruları anlatmak için çizmek gerekiyo çizdim ama biraz zorlandım umarım anlarsın.Öncelikle ben bu tür sorularda lambalara deger verirdim burdada da hepsi özdeş oldugu için 2R dedim hepsine.Gerilime  de 20volt dedim.Şekil birde anahtar açıkken ki şekli çizdim ve eş değer direnci buldum burdan eş değer direnci kullanarak düzeneğe çekilen akımı 10 amper olarak buldum ve düzeneğe 5 er amper olarak dağıttım.Ve ilk durumda lambalkarın üzerinden 5 er amper akım geçtigini saptadım.

Sonra anahtarı kapattım ve ikinci şekil ortaya çıktı.Yine üstte kullandıgım lambaların değeri ile gerilimi aşağıdada kullandım.Eş değer direnci buldum ve düzeneğin çektiği akımı saptadım.Şekilde görüldügü gibi akım lambaların üzerinde lambalar özdeş oldugu için aynı degerlere bölünerek(5 er amper)olarak geçti.Sonuçta yine değişsen bişey olmadı ve lambaların parlaklığı değişmedi..LAmbaların Parlaklık değişimini üzerinden geçen akımla bulduk.

eren saolasın seni ben bayağı yordum bugün kusra bakma saol tekaradan siritan öderiz elbet bigün bunları siritan
teşekkürler...
Referans URL