Dersizle Forumları

Full Versiyon: bilgisayar oyunu göze iyi geliyor
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Bilgisayar oyunu tutkunlarının gözlerinin bozulacağından endişe etmemesini sağlayacak bilimsel bir araştırmanın sonuçları açıklandı.

Rochester Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, bir ay süreyle günde birkaç saat bilgisayar oyunu oynamak görmeyi yüzde 20 oranında iyileştiriyor.
Aksiyon içeren bilgisayar oyunları ile ilgili olarak ortaya çıkan bu tablo, oyuncuların görme kapasitelerini daha üst düzeyde kullanmaya zorlanması ve beynin de buna uyum sağlamasından kaynaklanıyor. Bu yeti, oyun dışındaki günlük hayata aktarılıyor.

Rochester Üniversitesi'nde gerçekleştirilen deneyde, bir önceki yıl fazla bilgisayar oyunu oynamamış denek gruplarından birine hedefleri vurma oyunu oynatılırken diğerine daha az aksiyon içeren bir oyun sunuldu.

Deneyin sonuçlarının günlük hayattaki görme bozukluklarının tedavisinde kullanılması planlanıyor.

alıntıdır...
göz konusunda pek sağlam bir tez olacağını sanmıyorum ama göz , parmak ve diğer uzuvların beyinle olan kombinasyonunu iyileştirdiğini biliyorum siritan
paylaşım için teşekkürler..
bu habere nasıl sevindim bilemessinis gününün 3te 1ni pc basında geçiren ve oyun oynayanlar için artık daha hayırlıları inş..
bilgisayarın başından kalkmamak için iyi bir bahanemiz oldu.
uygun ışık ortamında ve sınırlı saat aralıklarında kullanımlar için, araştırma sonuçlarına katılınabilir siritan
TEŞEKKÜRLER!
inanmam vallahi çok güzel bir haber gerçekten teşekkürler moralim düzeldisiritansiritan
TEŞEKKÜRLER İÇL AHMET ÇOK İYİ BİR HABER!HEKESE SELAM!
teşekkürler içl ahmet bundan sonra bi bahanemiz oldu
Tşk ahmet ede paylaşım için saol
Sayfalar: 1 2
Referans URL