Dersizle Forumları

Full Versiyon: iklim
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-

d-III,II ,I   e-II,III,I

2-

buna göre hangi tepedlerde esen rüzgarların esintiği yerde sıcaklığı 15 C dan fazla artırması beklenir
a-I b-I II c-II d-I II III e-II III

3-

yukarıdaki dünya haritasında işaretli alanların hangisinde görülen iklim özellikleri farkılıdır?
a-I b-II c-III d-IV e-V

4-Güneydoğu Anadolu Bölgesin’deki yerleşim merkezlerinin çoğu Doğu Anadolu Bölegsi’ndeki aynı yükseltiye sahip yerleşim merkezlerine göre kışları daha ılık geçer
Bu durum ,Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin hangi özelliğine bağlanabilir?
a-Kuzeyinde,Güneydoğu Toroslar’ın yer almasıyla
b-Buharlaşma şiddetini fazla olmasıyla
1- cevap "d-III,II ,I "  .... guney kutbuna yakindan --> uzaga

2- cevap "hicbiri" ... Normalde yeryüzünden yükseklere çıkıldıkça, sıcaklık her 200 metrede 1°C azalır. 200*15=3000 .. aralarinda 3000m farkli olan iki nokta yok

3- anlamadim dort tanesi ayni bir tanesimi farkli?

4- cevap "b-Buharlaşma şiddetini fazla olmasıyla" .... bence a secenegi neden olamaz dogu anadolu da daglik cunku

2 amış gerisi doğru
hava kütlesi çıkarkem 200 mde 1 derce soğur,yamacın diğer yanından inerken ise 100metrede 1 derece ısınır.
cevap şıkkı yalnız 1 diyorsa yanlış olabilir çünkü 2. tepede de indiği yerde hava sıcaklığını 30 derece ısıtır.ki 30 15 dereceden fazladır.ya soru yanlış yazıldı ya da cevap anahtarı yanlış....
kolay gelsin...
3-)"a" olabiilir.çünkü gösterilen alan meksika köörfezidir. ve meksika körfezinde muson iklimi görülür.
3-b sıkkı diorum.diğer yerlerin hepsi akdeniz iklimi.doğru şıkkı yazarmısın canımsiritan
1-d 2-a 3-e 4-a
selin ben de 2. soru için öğretmenlerine bir danış derim ben... a olması imkansız gibi...
selinyilmaz Demişki:

1-d 2-a 3-e 4-a

selin 4 b dedim dogru dedin simdi de a yazmissin dogru cevap a mi b mi?
2.soru II olcak bn şıkları karıştırdım.4.soruda cocolin sen doğru anadolu dağlık dedin ya ben onu söylüyosun zannettim eğer o ise doğru cevap a(güneydoğu anadolunun dağlık olmasını diyor şıkta sen doğu anadolu yazmışın)
Sayfalar: 1 2
Referans URL