Dersizle Forumları

Full Versiyon: bilgisayar işlem yaparken kasadan ses geliyor?¿
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar bilgisayarın fanlarında sorun yok herahngi bir tozlanma ya da kablolara sürtünme yok ama bilgisayarda bilgisayarı biraz zorlayacak ör:limewire gibi programları açtığımda biraz kasılıyor ve kasadan (sanırım işlemciden) masayı titretecek kadar ses geliyor neden olabilir tehlike teşkil eder mi ? soru
Anlık degilmi bu ses yanı limewire açıyosun ya da herhangi birşey ramden aşırı kullanınca işlemci kasıyo o esnadada fan çalışmaya başlıyor. Çift fan ise hareketsiz konumda iken ikisi birden çalışmaya başlayınca o ses doğal olabilir. Yalnız uzun sürmemesi gerekli kısa sürüyor ise ne bileyim 10-15 saniye falan bir zararı yok sanırım hadi kolay gele siritan
kasa ikinci el... bilgisayarda kesinlikle kasılma gibi bir durum yok çok eski bir bilgisayar değil cafe de kullanılmış ve daha 2 yıllık...CPU kullanımı çok olabilecek bir program açtığımda ses geliyor sadece.. yani işlemci ne kadar uzun süre zorlanırasa o kadar uzun süre ses çıkarıyor.
bu durum bence harddisk ten olabilir... eğer harddiskin bazı bölgeleri sektor dediğimiz durumdan olduysa anlıcanız hdd sizlere ömür...

bence böyle başka bir harddisk ile o limewire gibi programları deneyin bakalım...
cd-rom dan da gelebilir mesela bende geliyo gulen
Amy_Lee Demişki:

arkadaşlar bilgisayarın fanlarında sorun yok herahngi bir tozlanma ya da kablolara sürtünme yok ama bilgisayarda bilgisayarı biraz zorlayacak ör:limewire gibi programları açtığımda biraz kasılıyor ve kasadan (sanırım işlemciden) masayı titretecek kadar ses geliyor neden olabilir tehlike teşkil eder mi ? soru

Aynı sorun bende de oluyor.Ben işlemci fanımı değişmiştim bozulduğu için. Şimdiki fanla oyun oynarken falan baya bi ses geliyor. Bazenleri fanı çıkarıp atmak geliyor içimden. Senin sorununda büyük bi ihtimalle fandandır.
arkadaşlar her zaman sucu fanın üzerine atmamalıyız.. sadece görevi işlemciyi sogutmak.. burda donamızın özelliklerini düşünmeniz gerek yeterlilik açısından. fanı çıkarıp temizlediğinizde bir an için arızanın düzüldiğini düşürüz ama asıl suç onun değilsiritan

benim fikrim bu gibi kısa olaylar çokta abartılacak tarzda olan olaylar değil. sonuçta bu işlem bilgisayarın herhangibir parçasınınn fazla çalışmasından kaynaklanıyor. kimimizin ya limewire gibi ramı fazla kullanan kimimizde oyunlarda ekran kartını işlemciyi kullanmayı seven oyunlar tercih ediyoruz. yada en çok sevdiğimiz 2 oyunu bilg. kendini fazla kasmasından ancak birini tercih etmek zorunda kalıyoruz.

bu olaylar tamamem program yada oyunların ramı işlemciyi yada ekran kartlarını çalışırken "perfonmansı tamamem ben kullanacam " dememsinden kaynaklanıyor. kmisi 128mb le yetinirken kimide daha aç gözlü olup 256mb isteyebiliyor. onun için bu gibi kısa süren bilg. kendini kasma olayında herzamam en mantıklı çözüm bir üst modeli olur. ama buna da herzaman için gücümüz yetmez. ve her zamanda bunlara çözüm üretemeyizz. yada kısa süreli çözümler bulunabilir. sanırım alışmalıyızz...
çizgi arkadaşım oyunlar sandığın gibi çokta cpu (2.66 gibi masaüstü işlemciler)istemezler tamamen ram ve ekran kartına bağlı çalışırlar
kaan alkılınç Demişki:

çizgi arkadaşım oyunlar sandığın gibi çokta cpu (2.66 gibi masaüstü işlemciler)istemezler tamamen ram ve ekran kartına bağlı çalışırlar

haklısın doğrudan işlemci istemiyorlar ama işlemciye bağlı olarak çalışıyorlar. sen binanın temelini ı sağlam tutmazsan bina çok sağlam olmaz.

min 2.66 mhz lık işlemciye 512mb Ati nin herhangibir ekran kartını taktığın zaman bu sefer de işlemcin ekran kartının hızına yetişebilecek mi? birbirini tamamlayan parçalar nasıl olsa..

sana tavsiye aynı sorun bende de vardı tecrübeliyim o yüzden. işlemcinin fanı toz içindedir senin o yüzden açıp temizle yoksa 200 ytl ye yeni bir işlemci almak zorunda kalırsın benim gibi gozkirp
Sayfalar: 1 2
Referans URL