Dersizle Forumları

Full Versiyon: oss deneme 2 paragraf sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
O zamanın Erzurum’u ,on yıl sonra 1923’te gördüğüm Erzurum’dan çok başkaydı.Her kıyafetten insanların çarşı Pazarı doldurduğu,hanları,hamamlarıyla ,58 medresesi,54 camsiyle zengin ve refah içindeki Erzurum,bugünkü harap şehirden çok farklıydı.Babamla gittiğimiz siyah kehribarcıları,bir masal gibi hatırlıyorum.Sanki Anka kuşunun getirdiği parlak mücevherleri işliyorlardı.küçük dukkanlarda keskin bir meşin kokusu ,tokmak sesleri ve bir yığın uğultu…… bu parçanın anlatımında aşagıdakilerden hangisine başvurulamamıştır.
d-düşsel öğelerden yararlanılmıştır
e-tanımlamaya başvurulmuştur.

renkli yerden Erzurumun tanımı cıkaramazmıyız yada paragraftan

2-Namık Kemal ,romanının mümkün olduğu kadar gerçeğe yakın olması gerektiğine inanır.Bununla birlikte onu,eserlerinde gerçeği yansıtan bir yazar olmaktan çok eğitici bir fikir adamı olarak görürüz.Namık Kemal2de olaylar ve karakterler ,düşüncelerinin savunmasını yapacak bire unsurdur.Bu durum onu eserlerinde zaman zaman abartıya kaçacak kadar belirigindir
Bu paragrafta Namık Kemalle ilgili olarak aşağıdakilerden hanginse değinilmemiştir.
B*eserlerini didaktik bir tarzla yazdığına
c-olaylar ve karakterlere önem verildiğine

1-tanım dendiği zaman aklımıza gelecek olan şey cümlenin "nedir?"sorusuna yanıt verip vermediğidir.burda baktığımızda erzurum nedir ? sorusuna cevap vermediği için ve paragrafta da bu soruya cvp veren başka bir cümle olmadığı için sorunun cevabı e olmalı.
2-didaktik demek eğitici öğretici demektir."...eğitici bir fikir adamı olarak görürüz"diyor.yani b şıkkındaki doğru.yanıt c olmalı.
1.soru başvurulmaıştır diyor 2.soru doğru teşşkkür edrim
tmm işte 1. soruda tanımlamaya başvurulmamıştır.rica ederim siritan
sen doğru söyleminde ben soruyu yanlış yazmışım düzelttim simdi
dostumxxtt
1- e olmalı çünkü tanım yok bir paragrafda tanım aranırken nedir sorusu sorulur düşsel öğeler ise soruda mevcut bir masal gibi hatırlaması

2. soruda bence ikiside doğru didaktik yapı parağrafda mevcut eğitici dediği için aynı şekilde olaylar ve karekterlrede ön planda parağrafın savunmasını yapacak karekterler onun için bence iki şıkda doğru hocalarım da bu görüşte bence vermediğin şıklarda cevap selin...
cevap bmiş ben cede karakterlerin ön planda olması var bura
dostumxxtt Demişki:

1- e olmalı çünkü tanım yok bir paragrafda tanım aranırken nedir sorusu sorulur düşsel öğeler ise soruda mevcut bir masal gibi hatırlaması

2. soruda bence ikiside doğru didaktik yapı parağrafda mevcut eğitici dediği için aynı şekilde olaylar ve karekterlrede ön planda parağrafın savunmasını yapacak karekterler onun için bence iki şıkda doğru hocalarım da bu görüşte bence vermediğin şıklarda cevap selin...
katılıyorum soru iki şıkkı da doğruluyor. bence diğer şıklardan birisinde yanıtsiritan
1-e 2b
2-c olamaz nedeni de

paragrafta diyorki;

Namık Kemal'de olaylar ve karakterler ,düşüncelerinin savunmasını yapacak bire unsurdur.

Yani onemli olan olaylar ve karakterler degil düşüncelerdir siritan
Sayfalar: 1 2
Referans URL