ben ticaret lisesinde bilgisayar prog.bölümünde okuyorum öss ye sayısaldan giricem ve bilgisayar ögretmenliğini istiyorum.üniversite sınavında 4 yıllık kazanabilmem için en az kaç puan almam gerekiyor?
şimdiden teşekkürlerrrrr

şimdi canım öle bisoru sormussun ki elim kolum bağlandı

sorun çok kapalı.anlamakta güçlük çekiorum canım.önce bölümünü söle.sayısalmı sözelmi ea mı

sonra hayalindeki mesleği söle.ona göre yardımcı olmaya çalışıcam.ama yuvarlak hesap veriim sana.okul puanıyla beraber 300ü geçersen herhangi bi bölüme rahat yerleşirsin ama 300 ün altında kalırsan çokk zor

160 puan barajını geçen herkez 4 yıllık bi üniversiteye yerleşebilir(açıköğretim).....
mesele bir yere yerleşmekse herkes yerleşir ama asıl olan o yeri sevip sevmeyeceginiz ya da isteyip istemeyeceginiz onemli olan bu...
Benim bir arkadsım vardı dersaneden cocuk çapayı kazandı ama burayı sevmedigini soyledi ailesi isteiş diye yazmış daha sonra 2 sınıfta sınava tekrardan girdi Bogaziçi elektrik i kazandı şimdi 1 sınıf okuyor cok da memnun .... Yani 4 yıllıktansa senin için ideal olan bolumu oku daha iyi bence
O yuzden sana tavsiyem 4 yıllık bolumden ziyade okumak istedigin bir bolum olsa daha iyi olur (Tecrube konuşuyor

)
ha bi de 4 yıllık rahat kazanabilirisn ama sen asıl nereyi istiyorsan oraya bak bence bir çok arkadasım da benle hemfikirdir.
Tşk ederim İnş. Allah emeginizi boşa cıkarmaz..
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.ben ticaret lisesinde bilgisayar prog.bölümünde okuyorum öss ye sayısaldan giricem ve bilgisayar ögretmenliğini istiyorum.
açıklama yaptığın için çokksaol.şimdi rahat rahat yardım edebilirim

öncelikle benim kardeşimde seningibi bilgisayar bölümünde okudu.mezunoldu.yapman gereknşey sadece 1incibölüme yüklenmek.zaten 2.bölümden sorumlu diilsiniz..geçen sene biarkadaşım aynısenin gibi bilgisayr öğrt,istiodu.ve şuan marmaraüni.ikinciöğretim bilgisayar öğretmenliğinde okuyor.türkçe sosyal ve mat 1 herzaman fulle yakın çıkarırdı.fenden 22 tane falan yaptı.sözeli çok iiyidi.seninde böle olması lazım..türkçeni ve matematiğini yüksektut.çünkü herkez türkçeyi iyiyapıyor.matematiğinide 20-25 arası yaptınmı tamamdır..feni ve sos1 ide unutma

canım ya okul puanıyla beraber 320 küsur alırsan çok güzel bi üni.girersin.arkadaşım 325 le marmaradaokuyo..inş.yardımcı olabilmişimdir.başarılar dilerimm
arkadaşım okul puanını bilmediğim için 320 küsur dedim.inş.yüksektir.daha net anlaman için şöyle söliyim

ham 240-250 arası alman gerekio canım ki güzel bi üni..okuyabilesin.bak bana benim260 tan yüksek almam gerekio

allahyardım etsin bize.hoşçakal arkadaşım.elindengeldiğince netlerini yüksek tut.puan şimdilik önemli diil.120 soruda nekadar az yanlış yaparsan okadar kolay yerleşirsin

120de 108net falan süper olur.her türlü girersin

tekrar başarılar kardeşim
okul puanım kaç gelecegini bilmiyorum derslerim iyi ama....