Arkadaşlar ben bu sene gaziemir hava astsubaylık meslek yüksek okuluna girmeyi düşünüyorum.Mülakatlarıda ,spor ve sağlıkta bir sorun çıkacağını sanmıyorum ilk başta bu astsubaylığı düşündüğümde check-up yaptırmıştım bir sorun çıkmadı.Tek sorunum astsubaylığa girebilmek için gerekli puanı alabilecekmiyim? 2006 yılında yazılım bölümüne taban puan 220 ile öğrenci almışlar.Bu seneninde puanları össden sonra belli olacak tahminen 200 lerde olacak.Benim merak ettiğim ben bir anadolu meslek lisesi öğrencisi olarak astsubaylığa girerken bana okulumdan azda olsa bir ek puan gelecekmi? Yoksa sadece öss den alacağım puanlamı gireceğim? Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Yardım edebileceğim bir konu olursada bende size yardımcı olmaya çalışırım.
akrep kral öncelikle mesajındaki mail adresini düzenlemelisin... kullanıcı kontrol paneline msn yaz isteyen ordan ulaşır...
soruna gelince öss den aldığın puana göre gireceksin ek puanlar işe yaramıyor geçen senenin puanlarıyla bu senenin puanları arasında pek değişiklik olmaz olsa olsa +-10 puan oynar ona göre kendini hazırla...
Bide son bişey sormak istiyorum bu astsubay başvuru belgeleri nezaman dağıtılmaya başlıyor?
2005 de girmiştim yanlış hatırlamıyosam mart veya nisanda bu aralarda olmazı lazım...
şunu da söylim mülakatlar baya zor hem sözlü hem spor baya zor hava astsubaylığına başvuru fazla olduğundan girmeside zor kara astsubaylığının elemeleri daha kolay olmazsa ona da gir...
ewt dostum bu 2 ay içinde olması gerekiyo yanlış hatırlamıyorsam ben mart ayında yazdırmıştım.bence kara astsubaylığınıda öneririm akrepkral olmazsa ondada şansını denemeni tavsiye ederim komutanlar ve görevliler çok seçiciler çünkü o kadar seçiciler ki hep en iyisini istiyorlar.puanları dert etme arkadaşım yapabildiğini yapmaya çalışıcan fazla yükseldiğini pek sanmıyorum co-pilot arkadaşımın dediği gibi en az 10 veya 20 puan falan yükselmiştir.sporda o kadar değilde sözlü mülakatta dikkat et dostum hadi hayırlısı olsun
İlgilendiğiniz için saolun bayağı yardımcı oldunuz.
arkadaşlar peki bu astsubaylığı kazanan arkadaşların öss ham puanı kaçtı öğrenebilirmiyim acaba? Şimdiden teşekkürler
ben elektronik bölümünden girmiştim 190 gibi puan almıştım...ama sağlıktan elendim...
benim abim 2003 te girmişti.2005 te mezun oldu.meslek lisesi mezunuydu.aklın varsa girme kardes.amelelikten başka bişi deil