Dersizle Forumları

Full Versiyon: akarsu aşındırma sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-Aşağıda verilen yer şekillerinden hangisi akarsuyun hızlı aktığı alanlarda oluşur
a-kum adacığı
b-çentik vadi
c-menderes
d-delta ovası
e-birikinti konisi

2-akarsuyun eğiminin arttığı yerde
I.biriktirmenini artması
III.aşındırma gücünün artması
Gibi durumlarından hangilerinin tespiti yapılır
a-III c-I III

canım 2.soruaşıkkı diorum ama inş.doğrudur.
1.soruyada b çentik vadi diorum.doğruysa 2sinide açıklayabilirimsiritancanımistersen şıkları bana öm ile söylesiritan
evet doğru açıklarmsın
soru1
Akarsuyun hizli aklitigi alanlarda asindirma soz konusudur

Akarsuların aşındırarak içinde aktığı , sürekli inişi olan yatağına VADI denir.
Çentik (“v” biçimli ) vadiler ise Akarsu yatak eğiminin fazla olduğu alanlarda derine aşındırmanın etkisiyle oluşurlar.

akarsuyun hizli aktigi kismlarda kum adacigi ve brikinti konisi vb birikmeler olusmaz.

menderes: Bir akarsu yatağının (genellikle düzlüklerde) çizdiği ve S harfine benzeyen kıvrımdir.

Akarsuların taşıdığı alüvyonların denizi doldurması sonucunda oluşan ovalara delta ovası denir.

dolayisiyla cevap selvininde dedigi uzere centik vadi
soru2

akarsuyun egiminin arttigi yerde hizi artacagindan asindirmanin artmasi beklenir. aksine bu alanda birikme gorulmez.

cevap a
akarsuyun eğiminin azaldığı yerde birikmeler olur değil mİ*
çok sağol cocolin
canım ya dün karşılaşamadık seninle.açıklıcaktım hepsini ama cocolin arkadaşım yardımcı olmuş.sağolsun.kusura bakma canım.diğer sorularındada açıklayaraksiritanyardımcı olmaya çalışıcam.öptüm.kolaygelsin
selinyilmaz Demişki:

akarsuyun eğiminin azaldığı yerde birikmeler olur değil mİ*

egimin azaldigi yerde hiz azalir birikme olasiligi artar ya da birikme de artabilir
Sayfalar: 1 2
Referans URL