Dersizle Forumları

Full Versiyon: ÖSS DEKİ 2 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK!!!!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ÖSS ye bu yıl girecek olan öğrenciler 2 önemli yenilikle karşılaşacaklar.Adaylara verilecek başarı puanı 100 lük sistem üzerinden hesaplanırken,ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak...
ANKARA-Üniversite sınavına bu yıl girecek adayları iki önemli yenilik bekliyor.Liselerde başlayan yüzlük not sistemi ÖSS yi etkileyecek.ÖSYM adayların ortaöğretim başarı puanını 100 üzerinden verilen diploma puanına göre hesaplayacak.İkinci yenilik ise ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen esneklik oldu.ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzlük sisteme geçmesinin ardından ÖSYM de adayların ortaöğretim başarı puanını yüzlük sistemde hazırlanan diploma puanlarına göre hesaplayacak.
ÖSYM Başkanı Ünal Yanmağan,beşli sistemde adayları birbirinden ayırmanın daha önceki sistemde zor olduğunu belirterek, 'Çok sayıda aday 4,5 alıyordu yada 5 alıyordu.Bu adayların hepsi eşit ortaöğretim başarı puanına sahip oluyordu.Oysa örneğin lisede notlar aslında 100 üzerinden veriliyor ama beşli sisteme geçirilirken 5 e de 5 veriyorlardı,100 e de 5 veriyorlardı.Hepsi eşit gördüğü için 85 alan avantajlı 100 alan dezavantajlı oluyordu.Şimdi açıkcası daha adil olacak.! dedi.
ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen yenilik ise sayısal,eşit ağırlık yada sözel-iki puanlarının hesaplanması için bu alanlara ilişkin iki testin de yanıtlanması zorunluluğunun esnetilmesi oldu.Bu yıl alan testlerinden sadece birinin yanıtlanması puan hesaplanması için yeterli olacak....
sehercan
güzel bi paylaşm teşekkrler..
önemsiz....gozkirp
sehercan
komik kız...
paylaşım için teşekkürler
__ZhR__ Demişki:

.İkinci yenilik ise ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen esneklik oldu.ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak.

özellikle bu yenilik çok ii oldusiritan
paylaşım için tşkkrlersiritan
Referans URL