bir internet sitesinin anketi üniversite gençliğinin televizyonlardaki yerli dizilerden fazla hoşlanmadığını, sadece %6’lık bir kesimin dizi meraklısı olduğunu ortaya koydu.
Yerli dizi furyasının alıp başını gittiği bugünlerde Akampus.com, düzenlediği ankette gençlere, “Yerli dizilerle aranız nasıl?” sorusunu yöneltti. Gelen cevapların sadece %6’sı dizileri çok yakından takip ettiğini ifade etti.
Ankette sorulan soru ve cevapların işaretlenme oranları şöyle:
Yerli dizilerle aranız nasıl? (Toplam oy: 1162)
Dizileri ve bu yoğun ilgiyi saçma buluyorum (%23)
Alakam yok (%19)
Bir-iki tanesini takip ediyorum (%53)
Pek çoğunun bağımlısıyım (%6)
bende hiç izlemem . fakat haber saatlerinde haberleri izler ve tv de ilk kez çıkan ve merak ettiğim sinemalar olunca arada denk gelince izlerim. öyle dizi meraklısı bir insan değilim. o kadar çok ve saçma sapan hikayelerle yapılmış senaryolarla insanları aptal kutu denen bu iletişim aracına bağımlı kıldırıyorlar.
aslında genç kısımdan ziyade yaşlı kesim çok fazla izliyor. özellikle ev hanımları. sabah programları , diziler vs. ..
bir şey soyliyim mi aslında bu anketin aynısın bizim kampsutede yapıldı hemde veb sitesinde yayımlandı ve cogu arkadasımız dizi meraklısı CO-PİLOT emegine saglık ama bu anketler pek inandırıcı deil cunku en cok dizi izleyen genclik uni. gencligi bu bir gercek kabul etmesek bile ......
(cevremden edindigim izlenim bu )
doğrudur genç mühendis zaten her anket aynı sonucu çıkartacak diye birşey yok
co-pilot sakın yanlış anlama .. ben sadece yapılan anketlerin gercegi yansıtmadıgını duşunuyorum çunku bizim okul da yaptı aynı şeyi ama cogusu biz dizi(başka bir programda olabilir) izliyoruz gercegini kabul ettiler sonunda ...Ben belgesel izliyorum ben hbaer izliyorum ben egitici programlar izliyorum diyenlerde yalan soyluyoyor cogu zzaman(SOZUM MECLİSTEN DIŞARI )....Yoksa bu kadar reytingi yapan programlar saydıgım prog lar deil sizce de oyle dil mi?
Tekrardan tşk toplumun kana yarasını dile getirdigin için ....
tamamdır sorun yok
ben teşekkür ediyorum...
ya bu diziler nasıl bu kadar reyting yapıyo o zaman?
üniversite gençliği belki hoşlanmıyor fakat anneler hoşlanınca bize söz düşmüyor valla

...

üniversite gençliği belki hoşlanmıyor fakat anneler hoşlanınca bize söz düşmüyor valla

...
evet. ikisine oranla denilirse ev hanımları ve yaşlı kesim daha çok izliyor. diğer bi arkadaşımız yazmıştı belgesel vs. program izleyenlerde yalan söylüyor felan sözüm meclisten dışarı demiş ama yinede açıklık getireyim. şimdi nasıl tv izlemeyi dizi manyağı olmuş insanlar varsa bir o kadarda tv izlemeyi sevmeyen birçok kişi vardır. hiçbir insan ben televizyon izlemeyi sevmiyorum demişse mutlaka sevmiyordur bunun yalan söylemekle ne alakası varsa ....
valla ben bi sürü dizi izliyrm. demkki üniversteye gttğm zaman istisnalardan biri olucam.