15-03-2007, 09:02 AM
15-03-2007, 06:06 PM
Sıfat isimden önce gelir.Niteleme,işaret,belgisiz sayı sıfatları türleridir.
Niteleme sıfatı--Küçük ev (nasıl ev sorusuna cevap verdiği için niteleme sıfatıdır)
İşaret sıfatı---Bu ev (Hangi ev sorusuna cevap verdiği için işaret sıfatıdır)
Sayı sıfatları---Beşinci sıra,altışar elma v.b..
Belgisiz sıfat---Çoğu öğrenci,birkaç sıra...
Zamir ismin yerini tutar.Kişi,dönüşlülük,işaret,belgisiz türleridir.
Kişi zamiri---Biz eve geldik.(Biz ismin yerini tutar bu nedenle zamirdir.Biz yerine Ayşe ve ben olsaydı zamir olmazdı.Bu şekilde ismin yerini tutmuştur.)Bunun dışında ben,sen,o,biz,siz,onlar da işaret zamiridir.
Dönüşlülük zamiri---Kendimi yalnız hissediyorum.Bunun dışında kendim,kendin,kendi,kendimiz,kendiniz,kendileri de dönüşlülük zamiridir.
İşaret zamiri---Bunu ben de görmüştüm.Bunun dışında bu,şu,o,bunlar,şunlar,onlar da işaret zamiridir.
Belgisiz zamir---Birkaçımız işten ayrıldı.
Soru sıfatı ve soru zamiri de vardır.
Soru sıfatı--Nasıl bir elbise aldınız?(Soruya güzel bir elbise diye cevap verirsek niteleme sıfatı olur)
Soru zamiri--Kapıyı siz mi kırdınız?(Soruya biz kırdık diye cevap verirsek kişi zamiri olur)
Niteleme sıfatı--Küçük ev (nasıl ev sorusuna cevap verdiği için niteleme sıfatıdır)
İşaret sıfatı---Bu ev (Hangi ev sorusuna cevap verdiği için işaret sıfatıdır)
Sayı sıfatları---Beşinci sıra,altışar elma v.b..
Belgisiz sıfat---Çoğu öğrenci,birkaç sıra...
Zamir ismin yerini tutar.Kişi,dönüşlülük,işaret,belgisiz türleridir.
Kişi zamiri---Biz eve geldik.(Biz ismin yerini tutar bu nedenle zamirdir.Biz yerine Ayşe ve ben olsaydı zamir olmazdı.Bu şekilde ismin yerini tutmuştur.)Bunun dışında ben,sen,o,biz,siz,onlar da işaret zamiridir.
Dönüşlülük zamiri---Kendimi yalnız hissediyorum.Bunun dışında kendim,kendin,kendi,kendimiz,kendiniz,kendileri de dönüşlülük zamiridir.
İşaret zamiri---Bunu ben de görmüştüm.Bunun dışında bu,şu,o,bunlar,şunlar,onlar da işaret zamiridir.
Belgisiz zamir---Birkaçımız işten ayrıldı.
Soru sıfatı ve soru zamiri de vardır.
Soru sıfatı--Nasıl bir elbise aldınız?(Soruya güzel bir elbise diye cevap verirsek niteleme sıfatı olur)
Soru zamiri--Kapıyı siz mi kırdınız?(Soruya biz kırdık diye cevap verirsek kişi zamiri olur)
15-03-2007, 06:30 PM
çok sağol glinx teşekkürler çok yardımcı oldun
16-03-2007, 03:10 PM
LİSELİ GFB Demişki:
çok sağol glinx teşekkürler çok yardımcı oldun
Rica ederim liseli gfb..Görüşmek üzere..